Ana sayfa Dizi Haberleri Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinden sonra tarihi otele resmen akın ettiler!

Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinden sonra tarihi otele resmen akın ettiler!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – İstanbul’un en ünlü, en eski ve görkemli tarihi eserlerinden birisi olan Pera Palas Oteli’nin yapımına 1892 yılında başlanmış ve 1895’te de büyük bir balo ile açılışı yapılmıştı. Tarihi kaynaklara göre, İstanbul’da Orient Express yolcularının alışkın oldukları yüksek standartları sunabilecek bir otel yoktu ve bu nedenle Pera Palas’ın açılması da büyük bir olay olmuştu.

O günlerden beri pek çok ünlü isme ve olaya tanıklık eden Pera Palas oteli, Türkiye’nin ve İstanbul’un önemli tarihi mekanı olarak hala ilgi çekmekte. Şu anda da otel olarak işletilmeye devam edilen mekan, pek çok sinema ve reklam filmleri, moda çekimleri ve dizilere mekan olmakta.

Son olarak Charles King’in aynı isimli romanından uyarlanan fantastik dizi Pera Palas’ta Gece Yarısı ile birlikte tarihi mekan daha da büyük bir ilgi çekmeye başladı. Başrollerinden Hazal Kaya, Selahattin Paşalı ve Tansu Biçer’in yer aldıkları dizi, bir süre önce Netflix’te yayınlanmaya başlamıştı.

Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisinden sonra tarihi otele resmen akın ettiler! 19

3 Mart’ta başlayan yayın, sadece Türkiye’de değil, dünyanın farklı ülkelerinde de büyür bir beğeni ile izlendi. Kimi eleştirilere konu olsa da dizi Netflix’in Top listelerinde ilk sıraya yükseldi. Uluslararası alanda Pera Palas oteline olan ilgiyi de katlanarak arttırdı.

Son gelen bilgilere göre diziyi izleyenler Pera Palas otelini merak etmeye başladı. Beyoğlu’nda bulunan otele adeta müşteri akını yaşanmakta! Otele gelerek kalmak isteyen müşteriler şu sıralar rezerve edildiği bilgisiyle karşılaşıyor. Tüm odaları dolan Pera Palas’ı arayanlar istemeden de olsa geri çevriliyormuş!

Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisinden sonra tarihi otele resmen akın ettiler! 20

Dizi sayesinde Pera Palas Oteli’ne karşı ilgi katlanarak büyümekte. Otel, ilk açıldığı dönemde İstanbul’da Osmanlı sarayları dışında elektriğin verildiği, ilk elektrikli asansörün ve ilk akar sıcak suyun bulunduğu bina olması sebebiyle de ilgi gören bir mekandı.

Türkiye’nin Avrupa standartlarındaki ilk oteli olma özelliğini de taşıyan Pera Palas Oteli, kuruluşundan itibaren tarihi olaylara tanıklık ederek kent kültürünün çok önemli simgelerinden biri haline geldi.

Pera Palas’ta Gece Yarısı filmi, Pera Palas Oteli’nde boş oda bırakmadı! 60

1917 yılından itibaren pek çok kez Mustafa Kemal Atatürk’ü de ağırlayan otelin en önemli konuklarından biri de dünyaca ünlü İngiliz polisiye roman yazarı Agatha Christie’ydi. Yazarın en ünlü romanlarından Doğu Ekspresi’nde Cinayeti’ni, ziyaretlerinden biri esnasında 411 numaralı odasında yazdığı söylenir.

Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisinden sonra tarihi otele resmen akın ettiler! 21

Bir gazetecinin zamanda yolculuk yaparak günümüzden Cumhuriyet’in ilk yıllarına gidişini anlatan Pera Palas’ta Gece Yarısı sekiz bölüm olarak Netflix’te yayınlandı. Elif Usman’ın senaristliğini üstlendiği dizide, 1919 yılında Atatürk’e yapılacak bir suikastın önlenmesi için Esra’nın verdiği mücadele ve bu sırada başına gelenler anlatılıyor. Pera Palas’ta Gece Yarısı’nın izlenmesi, Netflix’in verilerine göre 25 milyon saati geçti.