Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Rabia Soytürk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Rabia Soytürk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Rabia Soytürk, 11 Mart 1996 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Rabia Soytürk
Doğum Tarihi: 11 Mart 1996
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.66 m.
Kilosu: 52 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/soyturkrabia/

Rabia Soytürk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Anne ve babası çalıştığı için anneannesi ve dedesiyle büyüdü. “Aile büyükleriyle büyümekten şikayet eden bir çocuk olmadım hiç. Bana onlar bakıyor diye değil, ‘Annem ve babamdan birer tane daha var ve diğer çocuklara göre daha şanslıyım’ diye düşündüm her zaman. Ailem bana sevildiğimi o kadar hissettirdi ki, hayatımdaki nefes alan her şeyi seven biri oldum. Bu sevgi beni şımartmadı, aksine sevmenin ve sevilmenin ne kadar güzel sorumlulukları olduğunu öğrendim. Onlara kocaman teşekkür!”

Eğitim hayatı: Sağlık Koleji hemşirelik bölümünü bitirdi. İstanbul Arel Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Sadri Alışık Kültür Merkezinde tiyatro ve oyunculuk eğitimi aldı.

Hayatının dönüm noktası: Oyunculuk, hayalini kurduğu bir şey değildi, hobi olarak tiyatro eğitimi almaya karar vermesiyle oyuncu olmaya karar verdi ve ilk rol aldğı ‘Şahsiyet’ dizisi hayatının akışını değiştirdi. “Oyunculuğa ‘Şahsiyet’ dizisiyle adım attım, orada konuşmayan bir karaktere hayat verdim. İlk audition çekimim ‘Şahsiyet dizisi’ içindi. Teke tek olmuştu. İlk audition verdiğim projeye girmiştim. O kadar heyecanlanmıştım ki, asla olmadığını düşünmüştüm. Sanırım o yeni heyecanım işime yaramıştı. Aslında heyecanlanmadığımda bir tuhaflık seziyorum artık. ‘Şahsiyet’, ilginç ve karakterin yolunu çok merak ettiğim bir deneyimdi. Sevgili yönetmenimiz iş süresince bana neden konuşmadığımı ve ne zaman konuşacağımı bilerek söylememişti. Sette sürekli, ‘Bugün bana mikrofon takılacak mı?’ diye heyecanlanıyordum. İlk projemde sessiz birini oynamak bana söyleyeceklerimi kelime kullanmadan, gözlerimle anlatmayı öğretti. Her zaman konuşmaya gerek yok.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2018 yılında, ‘Şahsiyet’ dizisinde canlandırdığı ‘Süveyda’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Benim Adım Melek’ dizisinde canlandırdığı ‘Defne’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Aşka bakışı: “Benim problemim fazla sevmek. Arkadaşlarımı, evcil hayvanımı, annemi, dedemi, en sevdiğim kalemimi… Aşık olduğumda da çok severim ve belli etmekten çekinmem. Sevdiklerim benden çekinsin, ‘Bu kadar sevilir mi bir insan?’ diye.

Rabia Soytürk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İlk sinema filmi: Şevki Es- Faruk Aksoy/ Özgür Dünya

İş hayatına bakışı: Oyunculuğun çekilmez bir yanı olduğunu düşünmüyor ama dizi sürelerinin uzunluğundan yakınıyor. “Sadece şöyle bir problem görüyorum ki Türkiye’de dizi sürelerinin uzun olmasından kaynaklı olarak set arkası ve kamera önü ekibin çok çalışmaktan şikayetleri olabilir. O kadar uzun çalışma saatlerine katlanmam için en çok güç veren şey sokakta insanların karşılıksız size olan sevgisi ve tebessümü.

Formunu nasıl koruyor? Spor yapıyor, pandemi sürecinde hep spor yaptı. “Şehir dışı çekimlerinde aksatsam da İstanbul’a geldiğimde mutlaka spora giderim. Özellikle pandemide sosyal hayatımız durmuşken enerjimi bu şekilde atmayı seviyorum. Ekstrem sporlarla aram çok iyi, korkusuzumdur ve bu alanda becerikliyimdir. Bana heyecan veren şeyleri seviyorum.”

Sosyal medya ile arası nasıl? Sosyal medyanın günümüzde çok etkili bir iletişim aracı olduğunu düşünüyor. “Oradan bana ulaşan herkese dönüş sağlayamasam da gözüme çarpan mesajları dikkate alıyor ve iletişim sağlıyorum. Mesajlarımı elimden geldikçe kontrol ediyorum.”

Modayı takip ediyor mu? Oversized görünümleri seviyor. Rahat, yerine göre şık parçalar tercih ediyor. “Çok dar ya da sürekli kontrol etmem gereken kıyafetler giymeyi sevmiyorum. Kendimi, ‘Şık olmak kolay değildir,’ cümlesi altında, korseyle sıkışmış bir karın ve topuklu ayakkabılar içinde, acıdan suratı asık bir halde bir davette göremiyorum. Benim için şıklık kadar konfor da önemli.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

20192021-  – Benim Adım Melek / Defne

2018 /2019– Gülperi / Selen Alkılıç

2018- Çukurdakiler/ Gülcan

2018 – Şahsiyet / Süveyda

SİNEMA FİLMLERİ

2019 – Özgür Dünya / Aslı