Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Burak Dakak Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Burak Dakak Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Burak Dakak, 8 Haziran 1998 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Burak Dakak
Doğum Tarihi: 8 Haziran 1998
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.67 m.
Kilosu:  60 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: İki erkek kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/burakdakak__

Burak Dakak Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:  Ankara’da doğdu, kalabalık bir ailede büyüdü. Bir abisi ve bir erkek kardeşi var. “Abim Alican ve kardeşim Tolga. İkisi de ayrı ayrı çok kıymetliler benim için. Onlarsız bir hayat sıkıcı olurdu doğrusu. Çocukluğum da oldukça hareketli geçti aslında, sokağa çıkıp top oynayacak zamanım da oldu, çalışacak ve okula gidecek zamanım da hepsini tadında yaşamaya çalıştım diyebilirim.”

Çocukluk yılları: Oyunculuk hikayesi çocuk yaşlarında başladı. “Oyunculuk benim için ufak yaşlardayken bir merakla başladı aslında. Mesleğe olan ilgim 8-9 yaşlarından itibaren başladı diyebilirim. 10-11 yaşlarımda çok sevgili ailemin, özellikle annemin de desteğiyle Ankara Sanat Tiyatrosu’nda eğitim almaya başladım. Bu benim için bir başlangıç noktası olabilir oyunculuk adına. Sonrasında profesyonel anlamda ilk isim olan Ezel ile devam etti, 18 yaşımda meslek olarak oyuncu olmaya karar verdiğimden beri de devam ediyorum. Sevdiğim işi yapabildiğim en iyi ve en mutlu şekilde yapmaya çalışıyorum.”

Eğitim hayatı: Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nde eğitim aldı.

Hayatının dönüm noktası: 9-10 yaşlarında oyunculuğa başlamasıyla hayatının akışı değişti. “Çocuk oyunculara öncelikle bunun bir iş olduğunu anlatmak çok önemli bence. Çocuklar her zaman bunun bir meslek olduğunun farkında olamayabilirler ve çok da normal bir şey bu. Fakat onlara doğru şekilde anlatmak, onlarla doğru şekilde iletişim kurmak set ortamında çok önemli. Çünkü özellikle oyunculuk göz önünde olan bir meslek olduğu için söylüyorum; çocukların psikolojilerini ve normal yaşantılarını korumak çok kolay olmayabiliyor. Bunun için de; bizim setimiz için de geçerli; sette uzmanlar, pedagoglar ve kendi oyuncu koçları bulunuyor. Kısacası, çocuklarla doğru şekilde iletişime geçilmesi ve onların kendi yaşantılarının korunması çok önemli, bunun sağlanmaması ciddi sorunlara yol açabilir.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2008 yılında küçük oyuncu olarak rol aldığı Doğruluk Ekseni dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Gülperi’ dizisinde canlandırdığı ‘Hasan’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal:  Setten arta kalan zamanlarında genelde evde olmayı seviyor. “Ben pek dışarı insanı değilimdir. Evde vakit geçirmeyi, film izlemeyi seviyorum; özellikle şu sıralar kitaplarla vakit geçirmeye çalışıyorum. Kahve yapımı, 3. nesil kahvecilik yöntemleri hobilerim arasında. Ufak kahve deneyleri yapıyorum kendimce, büyük keyif veriyor bana.”

Burak Dakak Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Mutluluk kaynağı: Hayranlarından gördüğü ilgiden dolayı mutluluk duyuyor. “Kendi çevremden ve dışarıdan gerçekten güzel yorumlar, övgüler alıyorum ve çok mutlu oluyorum. Buradan da teşekkür etmek isterim seven, takdir eden, eleştiren herkese. Böyle yorumlar almak insanı gururlandırıyor açıkçası. Emeğinizin insanlardaki karşılığını tepkisini görmek paha biçilemez, çok kıymetli benim için.”

Hayata bakışı: Hayatta disiplinli olmak ve iyi bir insan olmanın önemli olduğunu düşünüyor. “Disiplinli olmanın işimiz adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle sette, iş sırasında ve sonrasında disiplinli olmanın başarılı olmak için gerçekten gerekli olduğuna inanıyorum. Bunun yanında iyi bir insan olmak gerekiyor bence, neticede iyi bir insan olmadıktan sonra iyi bir oyuncu olmanın ne kadar anlamı var bilmiyorum.”

İş hayatına bakışı: Hayatı boyunca hep keyif aldığı ve mutlu olacağı şeyleri seçmeye, kararlarını hep bu doğrultuda vermeye çalıştığını belirtiyor. “Oyunculuk da bunlardan bir tanesi benim için, yaptığım işten çok keyif alıyorum. Çok seviyorum ve severek yapıyorum. Çok disiplinliyim aslında işimde ve böyle olmam gerektiğini de düşünüyorum. Asıl etken, çok mutlu olmam oyunculukta. Çok küçükken başladım ve tabii o zaman her şeyin çok da farkında değildim ama büyüdükçe, işin içinde oldukça ve mesleği özümsedikçe karar verdiğim bir nokta oldu. Hayatımı da değiştirdi bu karar çünkü insanın mesleğine karar vermesi çok önemli bir seçim. Bu kararımdan da çok mutluyum. Ben aslında bir şeyler yaratmayı ve oluşturmayı çok seviyorum. Bir karakteri oynadığım zaman ve onu oluşturmaya başladığım süreçten çok keyif alıyorum. Karakterlerin belli parametreleri tabii ki var ama onu siz oyuncu olarak yaşatıyorsunuz ve aslında çok ucu bucağı olmayan bir şey bu yüzden çok keyifli. Herkese de benim gibi severek yapacağı bir işi olmasını dilerim.”

Kariyer planı: Şimdiye kadar bir sinema filminde rol almadı, gerçekten inanacağı bir film projesinde yer almayı çok istiyor. “Benim de bilgi sahibi olduğum ve bilinen metotlar var ancak bir projeye hazırlanırken birçok metottan parça parça yararlandığım ve kendimce oluşturduğum bir sürecim var her karakter için. Bu süreç; araştırma ve disiplinli olma şeklinde ilerliyor. Karaktere çalışmak için bazen çok zamanım bazen hiç vaktim olmuyor, ama benim hazırlık aşamam hep aynı şekilde devam ediyor. O karakterin bir insan olduğuna, onun sebepleri ve sonuçlarının kendi için olduğuna inanıyorum ve bu sebep sonuçları özümseyerek karakteri iyice tanıyarak hazırlanıyorum. “İçinde bulunduğum işte ve oynadığım karakterde elimden gelenin en iyisini yapmak benim için en önemli hedef. Bunun dışında her zaman yer almaktan keyif alacağım hikayelerin bir parçası olmak istiyorum. Daha önce hiçbir sinema filminde yer almadım, sinemayı çok seviyorum ve gerçekten inanacağım bir projede yer almayı çok istiyorum. Kariyerim için genel hedefim ise uluslararası işlerde yer almak ve geleceğe dair umutlarım yüksek.”

Gelecek Hayali: Geleceğe yönelik hedeflerini tek tek gerçekleştirdiğini düşünüyor. “Hayalini kurduğum şeyler gerçekleşiyor ve bunun için mutluyum. Şu an aslında iş anlamında ve kendi iç huzurum anlamında istediğim ve mutlu olduğum yerdeyim, mutlu olduğum işi yapıyorum. İlerisi için planlarım, hedeflerim tabii ki var ve her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019/2021- Çukur/ Akın Koçovalı

2018/2019 – Gülperi/ Hasan

2018 – Diriliş Ertuğrul / Şehzade Gıyaseddin Keyhüsrev

2016/2017 – Umuda Kelepçe Vurulmaz / Onur

2016 – Muhteşem Yüzyıl Kösem / Şehzade Mehmet

2014 – Benim Adım Gültepe / Fevzi

2013 – Hıyanet Sarmalı / Savaş

2013 – Ekip 1: Nizama Adanmış Ruhlar/ Mesut

2009 – Kendi Okulumuza Doğru

2009 – Geniş Aile

2009/2010 – Ezel / Mert

2008 – Doğruluk Ekseni

TİYATRO OYUNLARI

2022- Aydınlıkevler / Oyuncu