Ana sayfa Dizi Haberleri Rekorlara doymayan Sen Çal Kapımı, Latin Amerika’da en çok izlenen dizi oldu!

Rekorlara doymayan Sen Çal Kapımı, Latin Amerika’da en çok izlenen dizi oldu!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Başrollerinde Hande Erçel ve Kerem Bürsin’in rol aldığı Sen Çal Kapımı dizisi Türkiye’de sona ereli bir yıl oldu. Ancak dizi dünyada rekorlar kırmaya devam ediyor. Sen Çal Kapımı, Latin Amerika ülkelerinde en çok izlenen dizi oldu.

Türk dizi sektöründe bir dönüm noktası olan Sen Çal Kapımı, yurt dışında büyük ilgi görmeye devam ediyor. Bugüne kadar dünyada 85’ten fazla ülkede gösterilen Sen Çal Kapımı kısa süre önce HBO Max’in Latin Amerika kanalında yayınlanmaya başlamıştı.

Fox TV’de yaz dizisi olarak başlayan Sen Çal Kapımı, ilk bölümüyle 8 Temmuz 2020 tarihinde ekrana gelmişti. Dizi çok sevilince sezonda da sürdü. Reytingleri düşük gelince hafta sonuna alında ve Cumartesi akşamları yayınlanmaya başlandı. Çok yüksek reytingler alamasa da sosyal medyada öylesine bir rüzgar estirdi ki kanal diziyi 8 Eylül 2021 tarihine kadar sürdürdü. İki yaz üstüste yayınlanan dizi, 52. bölümüyle final yaptı.

Rekorlara doymayan Sen Çal Kapımı, Latin Amerika’da en çok izlenen dizi oldu! 7

Sen Çal Kapımı bugüne kadar dünyanın birçok ülkesinde yayınlandı. Kısa süre önce de dünyanın en büyük dijital platformlarından biri olan HBO’nun Latin Amerika kanalında ekrana gelmeye başladı. Dizi Latin Amerika ülkelerinde o kadar başarılı oldu ki, en çok izlenen 10 dizi arasında birincilik elde etti.

Sen Çal Kapımı, Latin Amerika ülkesi Brezilya’da da bir süre önce tez konusu olmuştu. Gazetecilik okuyan bir öğrenci bitirme tezinde Türk dizilerinin ülkedeki başarısına dikkat çekmiş ve Brezilya basınının Sen Çal Kapımı dizisine olan ilgisini anlatmıştı.

Senaryosu Ayşe Üner Kutlu tarafından kaleme alınan Sen Çal Kapımı’nın hikayesi şöyleydi: Hayatta bütün umutlarını eğitimine bağlayan Eda Yıldız (Hande Erçel), yurt dışı eğitim bursunu keserek lise mezunu kalmasına neden olan Serkan Bolat (Kerem Bürsin) ile karşı karşıya gelir. Serkan Bolat, Eda’ya kendisiyle iki ay nişanlı taklidi yaparsa, bursunu geri vermeyi teklif eder.