Ana sayfa Dizi Haberleri Reyting rekortmeni Alparslan dizisinin oyuncu ekibi dertli, işleri çok zorlaştı!

Reyting rekortmeni Alparslan dizisinin oyuncu ekibi dertli, işleri çok zorlaştı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında Pazartesi akşamları yayınlanmakta olan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin, ilk sezonunun sonuna doğru adım adım ilerliyoruz. Şimdiye kadar 22 bölümü yayınlanan dizinin Mayıs ayı sonunda sezon finali yapması bekleniyor… Uyanış Büyük Selçuklu olarak başlayan hikayede ilk sezon Sultan Melikşah’ın dönemi anlatıldı. Ancak dizinin yenilenen ikinci döneminde ise Sultan Alparslan’ın hikayesini izliyoruz.

Barış Arduç ve Fahriye Evcen ikilisinin başrolünde yer aldığı dizinin yeni versiyonu için sezon sonu yaklaştı… 3 sezon olarak planlanan Alparslan Büyük Selçuklu dizisini takip eden milyonlarca izleyici var ve dizinin gelecek sezonda da zirvede yer alması kimseyi şaşırtmayacaktır. Başarılı hikayesi ve güçlü oyunculuk performansları ile öne çıkan dizide, önemli karakterlerden birisi de Süleyman. Korel Cezayirli’nin canlandırdığı karakter büyük dikkat çekiyor.

Reyting rekortmeni Alparslan dizisinin oyuncu ekibi dertli, işleri çok zorlaştı! 8

Geçen sezon Buğra Gülsoy’un sahnelerde birlikte yer aldığı Bilginer isimli atı bu sezon Korel Cezayirli teslim aldı.. Bilginer özel bir at ve dizinin hikayesine de önemli katkısı oldu… Korel Cezayirli, daha önce Diriliş Ertuğrul ve Mavera isimli tarihi yapımlarda da rol almıştı.

Youtube’da rol arkadaşı Rabia Soytürk ile birlikte hayranlardan gelen soruları yanıtlayan Korel Cezayirli, bu tür dizilerde oyunculuk yapmanın zor olduğunu söyledi.

Reyting rekortmeni Alparslan dizisinin oyuncu ekibi dertli, işleri çok zorlaştı! 9

Tarihi dizilerde yer almanın nasıl bir his olduğu sorusunu yanıtlayan oyuncu, şunları söyledi: “Oyunculuk olarak kolay bir şey değil, yaşamış birilerini canlandırmak… Yaşamamış, hayal ürünü olan karakterleri oynarken çok daha özgürlük alanın var. Ama yaşamış, tarihi karakterleri canlandırırken çok kısıtlı bir alanın var. Her yerinde daracık çerçevenin içinde oynamak zorundasın. O çerçevesinin içinde bocalamadan oynamak kolay bir şey değil.”

Süleyman karakteriyle ilgili tarihten yansıyan fazla bir bilgi olmadığının altını çizen Korel Cezayirli, yine de belirli bir çerçevenin içinde kalmak zorunda olduğunu hatırlattı.

Bu tür tarihi kişilikleri canlandırmak için oyuncuların iyi çalışması gerektiğini anlatan oyuncu, “Kılıçlar, atlar, savaşlar, dövüşler, bağırışlar… Ben deşarj oluyorum, çok hoşuma gidiyor. Bir yandan da çok zor bir iş” dedi.

Tüm karakterlerin dizide 6 gün boyunca her türlü hava ve zemin şartlarında sahnelerde yer almasının oyuncu ekibini zorladığının altını çizen Korel Cezayirli, ağır bir çekim süreci içinde olduklarını anlattı.