Ana sayfa Sosyal Medya Reytinglerde kaybeden diziler Akıncı ve Akrep olurken, Son Yaz kazançlı çıktı!

Reytinglerde kaybeden diziler Akıncı ve Akrep olurken, Son Yaz kazançlı çıktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Cuma akşamları ekranlarda müthiş bir dizi rekabeti yaşanıyor. Bu rekabette bazı yapımlar öne çıkarken, bazıları ise büyük sorunlar yaşamaya başladı… Cuma akşamları Kırmızı Oda ve Arka Sokaklar dizileri kendi kitlelerine hitap ediyor ve güçlü konumlarını koruyor… Bu iki dizi de sezon boyunca pek fazla düşüş yaşamadan yollarına devam ettiler.

TRT1 ekranında Payitaht Abdülhamid de 5. sezonunda ve kendi kemik kitlesine hitap eden yapımlardan birisi olarak hemen her hafta benzer oranlar alıyor. İkinci sezonunu yaşayan Ramo, yeni hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosu ile kemik izleyicisini kendisine bağladı ve ara sıra düşüşler yaşasa da 5’li oranlarda reytingler alarak yoluna devam eden bir başka yapım. Ancak Cuma akşamları kritik durumda olan 3 dizi var…

Bu diziler Star TV’nin yeni yapımı Akrep, atv’de geçen hafta başlayan Akıncı ve yine Fox TV’nin 1 Ocak’ta başlattığı Son Yaz olarak dikkatleri çekiyor… Akrep dizisi Akıncı ve Son Yaz’dan daha önce başladı. Güçlü bir dram işi. Demet Akbağ ve Evrim Alasya gibi iki güçlü başrol ismi karşı karşıya… Dizinin hikayesi ve oyunculuk performansları konusunda bir sorun yok. Hatta ilk bölümlerin reytingleri de iyi geldi. Ancak Son Yaz ve Akıncı dizilerinin de yayınlara başlamasının Akrep’e kötü bir etkisi oldu.

Reytinglerde kaybeden diziler Akıncı ve Akrep olurken, Son Yaz kazançlı çıktı! 2

Akrep dizisi düşüş yaşıyor ve Cuma akşamlarının kaybeden yapımlarından birisi olarak öne çıkmaya başladı. Geçen hafta iyi yükseliş sergileyen dizi, dün akşam ise 4’ün altına geriledi, hatta AB grubunda 3’ün bile altına düştü… Yani Akrep dizisi için işler pek de yolunda gitmiyor.

Reytinglerde kaybeden diziler Akıncı ve Akrep olurken, Son Yaz kazançlı çıktı! 3

İşlerin kötüleştiği bir diğer dizi ise Akıncı oldu. Oysa ki atv ekranında geçen hafta çok iyi başlangıç yapan diziye izleyiciler büyük bir kredi açmıştı. Şükrü Özyıldız ve Büşra Develi ikilisinin başrolünde yer aldığı fantastik bir kahraman hikayesi olan Akıncı, tekrar bölümleri ile hafta içi de ekrandaydı ve iyi de sonuçlar almıştı. Ancak görünen o ki izleyicilerin verdiği kredi sadece 1 haftalıkmış… Akıncı dizisinin merakla beklenen ikinci bölümü totalde 4’lü oranlarda olsa da AB ve ABC1 gruplarında 4’ün bile altına geriledi. Yani şaşırtıcı şekilde bir düşüş yaşandı. Bu durum Akıncı’nın Cuma akşamlarının kaybeden yapımlarından birisi olduğunu gösterdi.

Reytinglerde kaybeden diziler Akıncı ve Akrep olurken, Son Yaz kazançlı çıktı! 4

Alperen Duymaz, Funda Eryiğit, Ali Atay ve Hafsanur Sancaktutan’ın başrollerinde yer aldığı Son Yaz dizisinin ikinci bölümü ise geçen haftaya göre çok daha iyi sonuçlar aldı. Son Yaz adeta müthiş bir sıçrama yaptı. Ramo ile rekabet edebileceğini de gösteren Son Yaz, Cuma akşamlarının yeni sevilen dizilerinden birisi olma yolunda ilerliyor.

Totalde 5’e yaklaşan dizi, AB ve ABC1 gruplarında ise 5’li oranlar elde ederek gayet güzel bir sonuç aldı. Son Yaz dizisinin ilerleyen haftalarda daha da iyi noktaya gelmesi şaşırtıcı olmayacaktır.