Ana sayfa Dizi Haberleri Reytingleri bırak, popülerliğe bak! Tuzak, Yürek Çıkmazı, Tozluyaka dizileri Yalı Çapkını dizisini bile solladı!

Reytingleri bırak, popülerliğe bak! Tuzak, Yürek Çıkmazı, Tozluyaka dizileri Yalı Çapkını dizisini bile solladı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Ekranın sevilen yapımları, her hafta yeni bölümleriyle hem rakip kanallardaki dizilerle yarışıyor hem de sosyal medyada konuşulma oranlarıyla ayrı bir karne alıyorlar.

Reytinglerdeki mücadelenin yanı sıra izleyenlerin yorumlarıyla birlikte bazı yapımlar ön plana çıkıyor. Kimi zaman reytingleriyle paralel bir popülerlik görülse de çoğu zaman tam tersi durumlar da izleniyor!

Dizilerin sıkı takipçileri hem sevdikleri oyuncuları hem de dizileri etiketledikleri yorumlarla, aynı zamanda sosyal medyada popüler isimler ve diziler kategorilerine katkıda bulunuyorlar. İleti ve paylaşımların çokluğuyla orantılı olarak popülerlik tabloları oluşturulmakta.

Adba.tv’nin düzenli olarak yaptığı haftalık popüler dizi ve programlar kategorisinde dikkat çeken bir durum var! Reytingleri ile sezonun en çok puanlarını alan dizi Yalı Çapkını, sosyal medyada çok konuşulmasına karşılık, reytingleriyle ilk 10 tablosuna dahi giremeyen Tuzak dizisinin gerisinde kalabiliyor!

Reytingleri bırak, popülerliğe bak! Tuzak, Yürek Çıkmazı, Tozluyaka dizileri Yalı Çapkını dizisini bile solladı! 9

Aynı şekilde TRT1’de yayınlanan Yürek Çıkmazı dizisi de reytinglerde sıkıntı yaşayan yapımlardan. Fakat izleyicinin sosyal medyadan verdiği destek büyük! Başrollerinde Alp Navruz, İrem Helvacıoğlu, Ayça Bingöl ve Mesut Akusta’nın rol aldıkları dram türündeki yapım, sosyal medyada ön plana çıkan yapımlar arasında ilk sıralarda!

21-27 Kasım haftasını ortaya koyan verilere göre tv8’in final kararı aldığı Tuzak dizisi, sosyal medyanın gündeminden düşmüyor! 50 bin 300 ileti ile en popüler listesinin zirvesinde yer alıyor. Akın Akınözü, Bensu Soral ve Talat Bulut’un başrollerinde yer aldığı dizi, ne yazık ki beklenen ilgiyi göremedi! İzleyenlerin müdavimi olmasına karşılık beklentilerin çok altında reytinglerle ekran mücadelesinde zorlandı. Fakat sosyal medyada, Akın Akınözü hayranlarının da desteğiyle hep ilk sırada yer almayı başardı.

Reytingleri bırak, popülerliğe bak! Tuzak, Yürek Çıkmazı, Tozluyaka dizileri Yalı Çapkını dizisini bile solladı! 10

Son yayınlanan tabloda da haftalardır yer aldığı ilk sırayı kimseye bırakmadı! Onu takip eden Yürek Çıkmazı dizisi de 48 bin 100 ileti ile 2. sırada. Yine ekranın reytingler konusunda sorun yaşayan dizilerinden Fox TV’nin Tozluyaka dizisi de sosyal medya rüzgarını hep arkasına alanlardan. O da popülerlik konusunda dikkatleri çeken bir çıkış sergiliyor.

Star TV’nin reytingleriyle sezona damgasını vuran dizisi Yalı Çapkını ise sosyal medyada popülerlik konusunda biraz daha geride kalmış görünüyor! Son haftanın listesinde 4. sırada. Onu takip eden dizi ise Cuma akşamları ortalama reytinglerle ekrana gelen Show TV’nin Kızılcık Şerbeti dizisi.

Reytingleri bırak, popülerliğe bak! Tuzak, Yürek Çıkmazı, Tozluyaka dizileri Yalı Çapkını dizisini bile solladı! 11

Yaz aylarında başlayan ve sezonda da devam eden bir başka Show TV dizisi Gelsin Hayat Bildiği Gibi’nin de sosyal medya desteği yüksek. Kanal 7’nin günlük dizisi Emanet de yine pek çok diziyi popülerlik konusunda geride bırakarak listeye 7. sıradan girmiş.

Fox TV’nin reytingde çok zorlanan dizisi Bir Peri Masalı ise 8. sırada. Yine aynı kanalın 90’lara damgasını vuran Beverly Hills dizisi uyarlaması olan Darmaduman dizisi de sosyal medyada popüler diziler arasında. Reytingleriyle zorlanan dizi, Cumartesi akşamına alındı ama ilk 10’a bile giremedi aldığı reytinglerle son bölümüyle!

Ekranın reytingleriyle yine atv’nin yüzünü güldüren dizilerinden Kuruluş Osman da sosyal medya desteğini reytingi oranında alamayan bir dizi! Yine de popülerlik tablosunda 10. sıradan listeye girmekte…