Ana sayfa Dizi Haberleri Rise of Empires Ottoman dizisi için Cem Yiğit Üzümoğlu’nun ne kadar doğru bir tercih olduğu profesyonelliğinden anlaşılıyor

Rise of Empires Ottoman dizisi için Cem Yiğit Üzümoğlu’nun ne kadar doğru bir tercih olduğu profesyonelliğinden anlaşılıyor

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’te ikinci sezonu 29 Aralık 2022 tarihinde yayınlanan Rise of Empires Ottoman isimli projenin 6 bölümlük muhteşem görüntülerini izleyenler, hikayenin ve görselliğin büyüsüne kapıldı. Tabii ki tarihi olaylara dayanan ve tarihçilerin de açıklamaları ile zenginleştirilen dizide, bir başka hayranlık uyandıran durum da Cem Yiğit Üzümoğlu’nun muhteşem oyunculuğu olduğunu söylemek gerekiyor.

Genç bir isim olmasına ve rolü İngilizce canlandırmasına rağmen, izleyen herkesin ortak fikri Üzümoğlu’nun karakter sunumunun çok etkileyici olduğudur… Peki bu etkileyicilik nereden geliyor. Cem Yiğit Üzümoğlu, rolü hazırlanırken Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesi ile başlayan ve sonraki fetihlerine uzanan dönemi çok iyi araştırmış.

O dönemin ruhunu hissetmek için tarihi kitaplara başvuran oyuncu, ayrıca karakteri canlandırma noktasında kendi benliğinden sıyrılıp, Sultan Mehmet olmaya büyük özen göstermiş. Rolün büyüsüne kapılmayan oyuncunun, canlandırma performansı ile izleyenleri büyülediğini her sahnede görebilirsiniz.

Rise of Empires Ottoman dizisi için Cem Yiğit Üzümoğlu'nun ne kadar doğru bir tercih olduğu bakış açısında gizli! 3

Cem Yiğit Üzümoğlu, Cumhuriyet’te yayınlanan röportajında role hazırlanma ve ortaya çıkarma süreciyle ilgili şunları söyledi: “Kendimi dürüstçe tanımaya oldukça önem veriyorum. Bu tanımanın oynadığım rollerin benimle yakınlıkları ve uzaklıklarını daha iyi farkına varmamı sağladığını düşünüyorum.

Bir diğer önemli husus da rolün büyüsüne kapılmadan yaklaşmak. Bu da karakterin insani özelliklerine odaklanmamı sağlıyor. Böylece onun zaafları, hayalleri, kırıklıkları ve benimkiler görünür oluyor.

Bu hız ve teknolojik gelişmeleri korku ve hayranlıkla takip eden biri olarak geçmiş çağlara karşı romantik bir özlem duyuyorum. Bu da belki zamanın akışı ve o akışın içinde olmak konusunda kendimi daha mutlu ve özel hissetmemi sağlıyor.”

Rise of Empires Ottoman dizisi için Cem Yiğit Üzümoğlu'nun ne kadar doğru bir tercih olduğu bakış açısında gizli! 4

Cem Yiğit Üzümoğlu, rolün büyüsüne kapılmadan Fatih Sultan Mehmet’in nasıl bir kişilik olduğunu iyi özümseyerek ve güçlü bir odaklanma ile bu zorlu işin altından kalkmasını bildi.

Genç oyuncunun performansına bakınca genç meslektaşlarının onun hem role yaklaşımındaki profesyonelliğini hem de kendisini iyi tanıma çabasının başarıdaki payını anlaması önem taşıyor.

Cem Yiğit Üzümoğlu, Rise of Empires Ottoman dizi projesi ile birlikte, sektörde adını çok iyi bir noktaya taşıdı ve bu süreç önümüzdeki farklı projelerle de katlanarak artacak gibi gözüküyor.