Ana sayfa Sosyal Medya Sadakatsiz dizisi çok iyi başladı ama tecrübeler daha iyi olacağını söylüyor

Sadakatsiz dizisi çok iyi başladı ama tecrübeler daha iyi olacağını söylüyor

tarafından ker_def

Kanal D ekranında Çarşamba akşamı yayınlanan Sadakatsiz dizisi çok iyi başladı. Reytingleri ise Kuruluş Osman’dan sonra en çok izlenen dizi olan Sadakatsiz, iyi oranlar elde etti. Cansu Dere, Caner Cindoruk ve Melis Sezen’in başrollerinde yer aldığı dizinin reytingleri kadar sosyal medya yansıması da önemliydi. Sosyal medyada büyük bir etkileşim dalgası yaşandığı görüldü.

Sadakatsiz dizisi aslında BBC yapımı Dr.Foster’ın uyarlaması. Orijinali 10 bölüm olan Dr.Foster, Medyapım tarafından Türkiye’ye uygun hale getirildi. Bir uyarlama ustası haline gelen şirket Sadakatsiz ile de gücünü sergiledi. Dizi ile ilgili ilgi bilgiler ise Sina Koloğlu’nun köşesinde yer aldı.

Milliyet Cadde yazarlarından Koloğlu, Cansu Dere’yi ve canlandırdığı Asya karakterini değerlendirdi. Ezel’den bu yana gelen Eyşan konusuna da dokunduran Koloğlu, şu ifadeleriyle dikkat çekti:

“Aldatmanın kendini ele verdiği ve bir katil polis kovalamacası kıvamına girdiği, enteresan bir gidişatı var. Cansu Dere, ‘Eyşan’ üzerine çok işler yaptı. Mesela bir ‘Anne’yle bunu kırdı. Dizi cephesinden mesela, ‘Sadakatsiz’de Asya karakteri için, “Çok içeriden bir oyunculuk var” yorumu geldi. Bizim dizilerin senaryolarında kadın kızar ama bir boyun eğme hali vardır… Asya’nın karşısında arkadaşları ve iş çevresiyle ‘erkek egemen’i kabullenmiş bir düzen var. Asya, düzenin adaletsizliğine karşı duran bir birey aslında.”

Sadakatsiz dizisi çok iyi başladı ama tecrübeler daha iyi olacağını söylüyor 14

Ekranda güçlü kadın görmek isteyen kadın izleyiciler bu noktada Sadakatsiz dizisini ayakta tutacaktır. Bir başka detay ise Kore, Fransa ve İngiltere deneyimlerinde dizinin ilk başlarda düşük ilgi görüp sonrasında bunun artış yaşadığı şeklinde.

Sina Koloğlu, bu detaya dikkat çekti ve Sadakatsiz dizisinin ilerleyen bölümlerde daha çok ilgi görmesinin muhtemel olduğuna değindi:

“Bana bu projenin diğer uyarlamalarıyla ilgili şöyle bir bilgi geldi, “Dizinin ilk bölümleri düşük çıkıyor. Sonraki bölümler hem Kore, hem Fransa hem de İngiltere’de ilgi katlanarak gitti.” Bir de tabii orijinali 10 bölümde bitiyor. Bizde ne olacak? İlk bölüm Volkan’ın (Caner Cindoruk) doğum günü kutlama sahnesi epey sürdü. Hatta orada ev ahalisi de dağıldı. Bu vesileyle bir kere daha “180 dakika ortalama dizi olmaz” diyelim.”