Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Şafak Pekdemir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Şafak Pekdemir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Şafak Pekdemir, 19 Haziran 1988 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Şafak Pekdemir
Doğum Tarihi: 19 Haziran 1988
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.74 m.
Kilosu:  57 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Ela
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Eşi: Burak Mengü
Çocuğu: Yok
Kardeşleri: Bir erkek kardeşi var.
Instagram: https://www.instagram.com/safakpkdmr/

Şafak Pekdemir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Çerkez asıllı, bir erkek kardeşi var, aile bağları kuvvetli.  2017 yılında ünlü sunucu Nevşin Mengü’nün kardeşi avukat Burak Mengü ile hayatını birleştirdi. Çiftin çocuğu yok. “Tek bir kültürümüz yoktur. Çok komik bir annem var. Arkadaş gibiyizdir. 18 yaşındaki erkek kardeşim ise hayatımın aşkı.”

Çocukluk yılları: Lise yıllarında Galatasaray’da voleybol oynadı. Bir antrenmanda sağ bacağının üstüne düşünce, çapraz ve yan bağları koptu. Bacağı altı ay alçıda kaldı; sonrasında da voleybolu bırakmak zorunda kaldı.  “Liseye başlayana kadar hayatımda hep voleybol vardı. Ama mutlu değildim, bir şey yapmam lazım diye düşünüyordum. Gitar çaldım, bateri çaldım. Olmadı. Sonra bir gün, nasıl hiç bilmiyorum, gidip anneme ‘Ben bir karar aldım, oyuncu olacağım’ dedim. ‘Oyunculuğu boş ver, şan dersi al’ dedi. Onlar evde olabilecek bir şey istedi. Şan dersi aldım, sonra müzikal dersi aldım. Sonra ‘Bunlar benim dikkatimi dağıtmaya çalışıyor ama benim asıl isteğim oyunculuk’ dedim kendi kendime. Onlar da cidden istediğimi, gençlik özentisi olmadığını anlayınca destek oldular bana. İyi ki de öyle yapmışım.”

Eğitim hayatı: Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Türk Malı’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Şüphe’ dizisinde canlandırdığı ‘Aslı Demircan’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sıcakkanlı, sempatik, konuşkan, esprili, idealist.

Sosyal: Çok program yapmayı sevmiyor, boş zamanlarında arkadaşlarıyla beraber olmaktan hoşlanıyor “Çok arkadaşçı, muhabbetçiyimdir. Birileri bana gelsin, ben onlara gideyim. Yiyelim, içelim, dışarı çıkılacaksa beraber çıkalım. Çok programlı günlerim yoktur; ‘sabah çıkacağım, spora gideceğim’ gibi.”

Düşünce yapısı: İnsanla besleniyor, yalnız kalmayı çok sevmiyor. “ Yalnız kalmayı başaramıyorum, tek başıma kalınca çok fazla kuran bir insanım. Çok sinirli zamanlarımda kendimi rahatlatma şeklim saatlerce yürümek. O bütün enerjimi temizliyor. O yoksa bir yere gidip canlı ve iyi müzik dinlemek. Alışveriş yapayım dedim, o beni depresyona sokuyor.”

İlk sinema filmi: Murad Zaloğlu / Sadist

Aşka bakışı: “Ben âşık olunca inanılmaz enerjik oluyorum. Hayatımda önemli biri olduğu zaman o güzellik bütün hayatıma yansıyor. Aşkta acılı bir hikayem yok. Umarım da olmaz. Şu an çok güzel bir ilişki yaşıyorum, aşkın çok mutlu bir yerindeyim. Ben biraz mutlu kısmından yiyorum aşkın. Kötü anılarım yok aşka dair.”

Şafak Pekdemir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İş hayatına bakışı: Oynamaktan keyif alacağı karakterleri canlandırmak,  insanları aptal yerine koymayacağı işler yapmak istiyor. “Çocukluğumdan beri herkes olabilme ihtiyacından kaynaklı oyunculuk yapıyorum. O geniş alan beni büyülüyor. Oyunculuktan önce şan ve müzikal dersleri aldım. Hiçbiri bu kadar beni iyi hissettirmedi. Sete güle oynaya gidiyorum.”

Kariyer planı: Yaşamı boyunca oyunculuk yapmak istiyor. Çarpıcı ve farklı senaryolar bekliyor. “Oyunculuk konusunda fena halde iştahlıyım. En büyük isteğim de ölene kadar oyuncu kalabilmek. Oyunculuk bende terapi etkisi yapıyor, ruhumu rahatlatıyor, mutlu ediyor. Ve ben oyunculuk yaptığım için üstüne bir de para veriyorlar.”

Formunu nasıl koruyor? Spor yapıyor, Beslenmesine dikkat ediyor, günde bir en fazla iki öğün yiyor. “Elimden geldiğince spor yapmaya çalışıyorum. Uzun süre voleybol oynadım belki hâlâ oradan yiyorum biraz. Şimdi de dikkat ediyorum, koşuyorum, yürüyorum.”

Doğa ile ilişkisi: Kafası bozuksa ya da çok mutluysa doğada sabah yürüyüşleri yapıyor.

Hangi filmden etkilendi? ‘500 Days of Summer’ filminden etkilendi.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2010 – Türk Malı / Zehra

2011 – Şüphe / Aslı Demircan

2011- Firar

2012 /2013- Leyla ile Mecnun / Nisan

2012/2013- Seksenler / Türkan

2015/2016 – Asla Vazgeçmem / İclal Demirer Kozan

2018/2020-Yasak Elma / Zehra Argun

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Deniz ve Güneş / Güneş

2017 – Deli Aşk / Zeynep

2014 – İncir Reçeli 2 / Gizem

2009 – Sadist

TİYATRO OYUNLARI

2009 Tersine Dünya

2010 Savaş Ve Barış