Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Şafak Sezer, filminin galasını köy meydanında yapacak!

Şafak Sezer, filminin galasını köy meydanında yapacak!

tarafından ker_def
“GÖKTAŞI” GELİYOR!

Yapımcılığını Sinehane’nin üstlendiği, Şafak Sezer, Ayhan Taş, Bülent Çolak, Tuna Orhan, Ceyhun Fersoy, Sinan Çalışkanoğlu, Mehmet Esen, Nilay Toprak ve Yılmaz Gruda’nın rol aldığı yeni sezonun ilk büyük komedi filmi “Göktaşı’nın çekimleri tamamlandı.

Senaryo ve yönetmenliğini Caner Erzincan’ın üstlendiği, çekimleri Kırklareli’ne bağlı Armağan köyünde dört haftada tamamlanan filmin oyuncuları son çekim gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Trakya’nın bir köyüne göktaşının düşmesiyle köy halkının bir anda değişen hayatını anlatan film seyircisine fazlaca kahkaha vaad ediyor.

Şafak Sezer “Filmin galasını köy meydanında yapacağız”

Göktaşı’nda köyün muhtarı İsmet karakterine hayat veren usta oyuncu Şafak Sezer filmden ilk ipuçlarını basın mensuplarıyla paylaştı. Göktaşı’nın ailecek izlenebileceğini söyleyen Sezer; “Çekimlerin gerçekleştiği 400 haneli Armağan köyünden 300 kişi filmde figürasyon olarak rol aldı. Köy meydanında filmin galasını yapmayı düşünüyoruz. Köy halkı ilk defa bir filmde oynuyor, ilk defa film galasını görsünler istiyoruz” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti; “Göktaşı, sezonun ilk büyük komedi filmi, benim de bu sezon oynadığım ilk film oldu.Uzun süredir köyde geçen seyirlik bir filmde oynamamıştım. Kadro inanılmaz, çok değerli oyuncu arkadaşlarımla çalıştım.”

Köyün imamını oynayan Mehmet Esen ise çekimler esnasında yaşanan ilginç bir anısını paylaştı. Esen “Yağmur duasına çıktığımız sahnenin çekimleri bittikten sonra yağmur yağmayan köyde gerçekten günlerce süren bir yağmur yağdı” dedi.

Şafak Sezer, filminin galasını köy meydanında yapacak! 7

Sinan Çalışkanoğlu ise” Film köye düşen göktaşıyla başlıyor. Köy halkının taşları, gelen Amerikalılara, Almanlara ve Ruslara satmaya çalışırken yaşadığı komik olayları anlatıyor. Bu ekiple bu senaryoyu hayata geçirdiğimiz için gerçekten çok mutluyum.” dedi.

Filmde köyün Berber Erol’una hayat veren Tuna Orhan ise “Bu ekipte başta Yılmaz Gruda olmak üzere tüm arkadaşlarımla çalışmaktan büyük keyif aldım.Kırklareli’nde olmaktan çok mutluyum.Yönetmen ve senaristimiz Caner Erzincan başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Göktaşı filminin senaryosunu ve yönetmenliğini üstlenen Caner Erzincan da set sürecini şu sözlerle dile getirdi; “Yazarken kafamda bir hayal vardı ve o hayali gerçekleştirirken bütün acabalarım çekim aşamasında kayboldu.Her karakteri umduğumdan çok daha iyi tamamladılar ve ete kemiğe büründürdüler. Zor bir hikayeydi, kalabalık bir oyuncu kadrosu vardı. Köy halkı ve oyuncular arasında müthiş bir uyum oldu. Kırklareli ve tüm oyuncu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz güzel bir set oldu ve çok da güzel bir film olacak.”

Göktaşı filminin konusu:

Trakya’nın güzide köylerinden Günebakan’da halk kuraklıktan dolayı yağmur duasına çıkar, fakat gökten yağmur yerine hiç beklenmedik bir şekilde göktaşı parçaları yağar. Hemen ardından köye akın eden Amerikalı, Alman ve Rus ajanlar, köylülerin topladıkları göktaşı parçalarını ciddi ücretler ödeyerek satın almaya başlar. Muhtar İsmet (Şafak Sezer) ise çeşitli oyunlarla köylülerin sattığı taşlardan bağış toplamaya çalışır. İsmet’in oğlu yerel şarkıcı Bahadır ise ünlü bir şarkıcı olma hayalleri kurarken, köye haber yapmaya gelen muhabir Ceylan’a tutulur. Köylüler taşları yüksek fiyata satmaya çalışırken bir yandan yabancı ajanlarla diğer yandan Muhtar İsmet’in türlü numaralarıyla uğraşırlar. Sakin ve kendi halinde bir Trakya köyü olan Günebakan, o güne kadar hiç duyulmamış, görülmemiş bir curcunaya sahne olur.

Yönetmen: Caner Erzincan

Senaryo: Caner Erzincan

Görüntü Yönetmeni: Feza Çaldıran

Oyuncular: Şafak Sezer, Ayhan Taş, Bülent Çolak, Tuna Orhan, Ceyhun Fersoy, Sinan Çalışkanoğlu, Mehmet Esen, Yılmaz Gruda, Nilay Toprak