Ana sayfa Dizi Haberleri Şahsiyet, insanın aklında acayip şüpheler bırakıyor! Dizi sektöründe kırılma yaratacak!

Şahsiyet, insanın aklında acayip şüpheler bırakıyor! Dizi sektöründe kırılma yaratacak!

tarafından ker_def

PuhuTV’den Fi’den sonra büyük iddia ile başlayan dizisi Şahsiyet’in, ilk 3 bölümü yayınlandı. Dizi, oyunculuklar ve hikayesiyle uzun süre konuşulacak etkiler bırakıyor.

Haluk Bilginer, Cansu Dere, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Hüseyin Avni Danyal, Necip Memili, Şenay Gürler, Önder Selen, Ayhan Kavas, İbrahim Selim, Fırat Topkorur, Recep Usta, Rabia Soytürk, Alptekin Ertürk ve Müjde Ar’ın rol aldığı, Onur Saylak’ın yönetmenliğini yaptığı ve Hakan Günday’ın senaryosunu yazdığı dizi büyük bir merakla bekleniyordu. PuhuTV’de yayınlanmadan önce diziyi izleyen Vatan Gazetesi’nden Oya Doğan, Şahsiyet ile ilgili görüşlerini köşesinde paylaştı.

Şahsiyet, insanın aklında acayip şüpheler bırakıyor! Dizi sektöründe kırılma yaratacak! 10

Herkesin büyük bir beklenti içinde olduğu dizinin, sektörde ciddi bir kırılma yaratacağının altını çizen Oya Doğan, özellikle jeneriğe dikkat çekerek “Gerçekten muhteşem bir jeneriği var Şahsiyet’in. Stranger Things’e benzetenler olmuş. Stranger Things’in çok ama çok üstünde bir işçilik var bu jenerikte…” ifadelerini kullanıyor.

İlk bölümün biraz fazla uzun tutulduğuna da dikkat çeken Oya Doğan, basın gösteriminde izlediği bölümün 80 dakika gibi bir uzunlukta olmasına gönderme yaparak “Bana çok uzun geldi. Çünkü ilk bölümün yüzde 85’i Agah Beyoğlu’nun kim olduğunu anlatıyordu. Kısacası biz bir Hakan Günday romanı okuyorduk ve önce “kim” olayın kahramanı onu tanıyorduk” ifadesini kulandı.

Şahsiyet, insanın aklında acayip şüpheler bırakıyor! Dizi sektöründe kırılma yaratacak! 11

Oya Doğan, dizi ile ilgili görüşlerine şöyle devam ediyor:

“Şahsiyet’te silah ilk dakika çıktı ve patladı. Tipik bir dijital dizi kuralına uydu. Ancak ondan sonra yolunu televizyon dizisine kırdı. 80 dakika boyunca kim ve neden sorusuna takıldık. Kim sorusunun cevabını aldık ama neden sorusu havada kaldı. O nedenle ilk bölüm bittiğinde tek isteğim ikinci bölümü izleyip neden sorusuna cevap bulmaktı. Benim için ilk bölüm; şahane bir Agah Beyoğlu performansı izlemek, karakterleri tanımak adına güzeldi ancak Şahsiyet diji-tv karışımıydı. Kastettiğimin hikaye anlatım biçimi olduğunun altını tekrar çiziyorum, yanlış anlaşılmasın.

Şahsiyet, insanın aklında acayip şüpheler bırakıyor! Dizi sektöründe kırılma yaratacak! 12
Onur Saylak büyük bir yük aldı

Fakat ikinci ve üçüncü bölümü izleyince rahatladım. Diğer karakterlerin hikayeye dahil oluşu, merak duygusunun artışı, Agah’ın cinayetlerini kadına şiddet uygulayan kişilerden seçtiğini görmek neden sorusuna dair fazlasıyla ipucu verdi. İşte Şahsiyet şimdi daha keyifli olmaya başlıyor. Her hafta üç bölüm birden verseler ne güzel olur. Çünkü ikinci ve üçüncü bölüm nasıl aktı anlamadım. Haluk Bilginer’in hayat verdiği Agah Beyoğlu karakteri öyle güzel çizilmiş ve ruhunu bu işe öyle bir koymuş ki o adamı tanıdığınıza yemin edebilirsiniz.
Şahsiyet, insanın aklında acayip şüpheler bırakıyor! Dizi sektöründe kırılma yaratacak! 13

Cansu Dere’nin canlandırdığı Nevra’dan bir şey çıkacak ama ne? Metin Akdülger’in oynadığı polis muhabiri, DJ kavramı nasıl iç içe geçti anlaması zor! Feci meraktayım! İnsanın aklında acayip şüphe bırakıyor. Ezcümle; Şahsiyet olmuş. Bu sezon 13 bölüm yayınlanacak. Seyircinin ilgisine göre ikinci sezonunda da 13 sezon yayınlanacakmış. Onur Saylak’ın rejisi, Feza Çaldıran’ın görüntü yönetimi, Sertaç Özgümüş ve Güntaç Özdemir’in müzikleriyle Şahsiyet Türkiye’deki dijital yayıncılığın fazlasıyla önünü açacak bir iş çıkarmış ortaya… Onur Saylak üstüne çok büyük bir yük almış. İyi ki de almış. Çünkü onun oyunculuk ve yönetmenlik duygusunu birleştirmesi bu ülkede yepyeni bir kırılmaya neden olacak. İlk adımı sen attın Onur ve belki farkında değilsin ama bir sürü insanın da önünü açtın! Artık daha sert işler izleyebileceğiz. Tebrikler!”