Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Saygı dizisinde ortaya çıkan koronavirüs dehşetinin dizilere büyük etkisi!

Saygı dizisinde ortaya çıkan koronavirüs dehşetinin dizilere büyük etkisi!

tarafından ker_def

Televizyon ekranında yeni diziler yayınlanmaya başladı. Geçen sezondan gelen iddialı yapımlar da Eylül itibari ile ekrana gelmeye başlayacak. İşte böyle bir ortamda koronavirüs vakaları da hızla artıyor. Mart ayında Türkiye’de ilk kez ortaya çıkan koronavüris vakaları sonucu birkaç dizi dışında tüm setlerde çalışmalar durdurulmuştu.

Koronavirüs yayılma sürecinde ve kötü haberler üst üste gelmeye devam ediyor. Ancak bu ortamda dizi çalışmaları da son sürat sürüyor. Televizyon kanallarının dizilere ihtiyacı var, yoksa bir sezon başka programlarla geçmez. O nedenle de sektörde müthiş bir dizi yarışı başladı. Saygı dizisinin setinde ortaya çıkan koronavirüs dehşetine rağmen, sağlık konusunda dizi setlerine yönelik tölerans yüksek.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, bu konuyu değerlendiren bir yazı kaleme aldı ve dizilerde koronanın nasıl unutulduğunu gözler önüne serdi. Sinema sektörü açısından bakıldığında ise dizi setlerine töleranslı bir yaklaşım olduğu değerlendirmesini yapan Güleroğlu, sektörün korona karşısındaki son durumunu gözler önüne serdi.

İşte Anibal Güleroğlu’nun korona virüsün dizilere olan etkisinin de yer aldığı değerlendirmesi: “Önünü görememe’ noktasında sinema sektörü daha fazla risk taşırken, ekrana iş yapanlar için durum daha toleranslı. Dizi çalışmalarına, sanki salgın bitmişçesine tam gaz devam eden sektörde yeni sezon yapımları da birer birer izleyiciyle buluşturuluyor. Kuşkusuz bu durum kanallar ve diziciler için avantaj sayılsa da, setlerde emek verenler bazında, sağlık açısından yüzde yüz güvenli olduğunu söylemek mümkün değil.

Nitekim geçtiğimiz günlerde BluTV için hazırlanan ‘Saygı-Bir Ercüment Çözer’ dizisinin ekibinin corona testleri pozitif çıkmıştı. Nejat İşler, Boran Kuzum, Miray Daner gibi sevilen isimleri buluşturan ve merakla beklenen dizinin, dört bölümün ardından, çekimlerinin apar topar durdurulduğu haberi medyada yerini almıştı. Keza yabancı diziciler de oyuncularına set öncesi test yaptırarak salgın tedbiri almakta bu süreçte. Tabii tüm bunların yeniden hız kazanan virüs vakalarına karşı ne derece etkili olabileceği meçhul.

Saygı dizisinde ortaya çıkan koronavirüs dehşetinin dizilere büyük etkisi! 7

Anlayacağınız her ne kadar diziciler, devam eden hayatın gereği olarak, çalışmalarını sürdürseler de, maskesiz ve mesafe gözetmeye imkân olmayan bir ortamda yürütülen çekimlerde istenmeyen durumların ortaya çıkma ve sektörün bundan etkilenme riski orta yerde durmakta.

Nasıl ki bu gerçeğin etkisi yaz aylarında daha net gösterdi kendini. Salgının gölgesinde yol almak durumunda kalan yaz ekranlarında bundan dolayı hayli kısır bir tablo sergilendi. Maalesef dizi bakımından ne yeterli aşk renkliliği yaratılabildi, ne de heyecan ve merak uyandıran işlere imza atıldı.”