Ana sayfa TV Programları TV8’deki Masterchef Türkiye yarışmasında kantarın topu kaçmak üzere!

TV8’deki Masterchef Türkiye yarışmasında kantarın topu kaçmak üzere!

tarafından ker_def

Televizyon ekranında diziler ile programlar arasındaki yarış sürüyor. Bu yarışta MasterChef Türkiye’nin birincilikleri bugünlerde reytingleri süslüyor… Tv8’in sevilen yarışması 3. sezonuyla ekranda ve izleyiciler de son derece memnun.

MasterChef Türkiye konusunda farklı görüşler de var. Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, programda ego tatmini noktasında kantarın topuzunun kaçtığı düşüncesinde. Anibal Güleroğlu, değerlendirme yazısında yarışmaya yönelik önemli tespitlerde bulundu.

İşte Anibal Güleroğlu’nun MasterChef Türkiye yarışmasıyla ilgili tespitleri: ” Ekranlarımızın yaz gözdesi, ‘Ego’ tatmini! Bu noktada lider de, ‘MasterChef’ çekişmesi. Bu gerçekle durumu özetleyecek olursak… Kimi zaman doyma hissini ortadan kaldırıp obeziteyi tetiklediği ve kalp damar hastalıklarına yol açtığı vurgulanan ‘Çin tuzu’ gibi sağlığa zararı hususunda ikilem yaratan konularda ‘Açık reklam yapılıyor’ şeklinde haklı tepkilerle karşılaşan…

Kimi zaman bu programlarla gelen medyatikliğin yükünü kaldıramayanların aşırılıklarına sahne olan… Kulislerde ‘edep’ savunması yaparken edepsizlik tablosu doğurtan… Bazen de jüri üyelerine çıtayı aştıran… Ve tüm bu yönleriyle mutfak sanatına heveslenenlere iyi örnek olmaktan ziyade olumsuz duygular aşılayan…

Nihayetinde yarışmacılara yönelik tavırlardan dolayı da bolca eleştiri alan ‘MasterChef Türkiye’, ekranlarımızda yer aldığından bu yana yoğun ilgiyle yoluna devam etse bile, ego tatminine yönelik kurgusallığıyla gelişen lider yarışmacılığında, kantarın topuzunun her an kaçabileceği bir dengede varlık göstermekte. Ne diyelim?

Her şeyin kurgudan ve egodan ibaret olduğu yerde ne desek boş.”