Ana sayfa Dizi Haberleri “Saygısızlık!”Çağatay Ulusoy’un dizisindeki garip durum eleştirilere neden oluyor!

“Saygısızlık!”Çağatay Ulusoy’un dizisindeki garip durum eleştirilere neden oluyor!

tarafından zk zk

Uzun süredir merakla beklenen Çağatay Ulusoy’un yeni fantastik dizisinin çekimleri geçtiğimiz günlerde başladı. Ancak ortada kimsenin anlamadığı garip bir durum var. Dizinin ismi ve hikayeye konu olan kitabın ve yazarın isminin tanıtımlarda kullanılmaması dikkat çekmişti.

Milliyet Gazetesi’nden Sina Koloğlu, bu duruma ‘Yazara saygısızlık değil mi bu?’ başlığıyla yazdığı yazıda “Dikkat ettim, dizinin adı yok. Daha önce de ‘Bu proje bir romandan hareket edilerek çekilecek’ diye yazmıştım. İpek Gökdel’in ‘Karakalem ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikayesi’ adlı romanından artık uyarlama mı, esinlenme mi o kıvamda bir durum…” sözleriyle dizinin halkla ilişkiler ajansından gelen bültene dikkat çekmiş ve şu sözlerle Yazar’a saygısızlık yapıldığını ifade etmişti: “Peki niye metinde yazarın adı yok? Karaca’ya sordum. “Anlamak mümkün değil” dedi. Mesela elektronik postama, ‘Dizisiyle çok ses getiren roman ‘Küçük Ama Büyük Yalanlar’ şeklinde bir bülten gelmiş. Romanın başarısıyla millet övünüyor. Bizde adı ve yazarı gizleniyor. ”

"Saygısızlık!"Çağatay Ulusoy'un dizisindeki garip durum eleştirilere neden oluyor! 7

Koloğlu’nun dikkat çektiği bu durum, Hürriyet Gazetesi Yazarı Cengiz Semercioğlu’nun bugünkü köşesinde de dile getirildi ve aynı şekilde ‘Saygısızlık’ olarak nitelendirildi. Semercioğlu, yazısında şunları yazdı:

“Bu saygısızlık değil mi?

Çağatay’ın Netflix dizisi yazarına saygısızlık yapıyor

Netflix için ilk Türk dizisi çekiliyor…
Başrolünde Çağatay Ulusoy oynuyor…
Dizinin çekimlerine başlandı, Çağatay imajını falan değiştirdi, adını “Koruyucu” koydular dizinin…

Yazının devamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz…

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/cengiz-semercioglu/galaya-zil-zurna-gelinir-mi-40771959