Ana sayfa Dizi Haberleri Sefirin Kızı dizisine büyük şok! Binlerce dislike aldı! Eleştiriler durmuyor…

Sefirin Kızı dizisine büyük şok! Binlerce dislike aldı! Eleştiriler durmuyor…

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV ekranında 7 Eylül akşamı yeni sezonun ilk bölümü yayınlanacak olan Sefirin Kızı dizisi, izleyiciyi fena halde kızdırmış durumda! Henüz tanıtımları dönen dizinin yeni sezonunda yaşanacak olanlar, şimdiden tepki çekmeye başladı. Zira Nare’nin geldiği nokta, Sancar’ın tavırları, izleyenleri diziye ‘kadına şiddet’ konusunda zorlamakta!

Aslında bu sezon izleyeceğimiz ilk 4 bölüm, geçtiğimiz sezon çekildi. Ancak pandemi nedeniyle dizinin çekilen tüm bölümlerinin yayınlanmayıp yeni sezona saklandığı da kulis bilgisi olarak yaz boyu konuşuldu. Engin Akyürek, Neslihan Atagül ve Uraz Kaygılaroğlu’nun başrolünde oynadıkları dizi, aslında ilk sezonda izleyicinin büyük ilgisini çekmişti.

Nare ve Sancar’ın yıllar sonra yeniden karşılaşmaları, aşklarını yaşayamadan entrikalara kurban gitmeleri, izleyenleri üzmüştü. İlk sezonda Nare’nin eğitimli bir kadın olması, güçlü duruşu ve başına gelenleri tek başına yüklenebilen yapısıyla sevilen bir karakterdi. Sancar her ne kadar geleneksel yetişmiş ve çevresinin baskılarına boyun eğmek zorunda kalsa da aşkına sahip çıkmak için çabalayan bir adamdı.

Sefirin Kızı dizisine büyük şok! Binlerce dislike aldı! Eleştiriler durmuyor... 17

Ancak yeni sezonda yayınlanan ilk tanıtımla birlikte izleyici sosyal medyada diziyi topa tutmaya başladı. Nare’nin bir anda durduğu yer değişmiş, konakta kalmak zorunda olan, üstelik Sancar’ın hamile eşiyle aynı çatı altında yaşayan bir kadına dönüştürüldü. Bu arada Sancar’ın tepkileri ise daha da baskın bir şekle dönüşmeye başladı. Bu durumda Nare’nin güçlü kişiliği ezik bir hale dönüşmüş gibi durmaya başladı.

Senaristlere tepki…

Bu çıkarımları tanıtımlardaki sahnelerden yapan izleyiciler, ikinci tanıtımın yayınlanmasıyla birlikte eleştiri oklarını daha da sivrileştirdiler… Bilindiği gibi dizinin senaristleri Sen Anlat Karadeniz dizisinin hikayesini ve ilk sezonunu da yazan Ayşe Ferda Yılmaz ve Nehir Erdem. Yönetmen de yine aynı diziden senaristlerle birlikte Osman Sınav’ın istememesi üzerine ilk sezon sonunda ayrılan Emre Kabakuşak. Üç isim şimdi Sefirin Kızı dizisinde tekrar buluştu.

Sen Anlat Karadeniz’de de kadına şiddet sahneleri çok eleştiri almış, Nefes’in bu kadar güçsüz bırakılmasına izleyici kızmıştı. Ancak bu kez Sefirin Kızı dizisinde eleştiriler daha da artmış durumda! Üstelik son yıllarda Türkiye’de artan kadına şiddet, kadın cinayetleri vakaları nedeniyle izleyicilerin farkındalığı artmış durumda.

Ancak dizi senaryolarının bu farkındalığın gerisinde kalması, hala aynı senaryoların ekrana getirilmesine tepki veren izleyiciler, bu tür olayların insanları etkilediği, daha bilinçli senaryoların topluma sunulması gerektiği kanısını dile getiriyorlar.

Sefirin Kızı dizisine büyük şok! Binlerce dislike aldı! Eleştiriler durmuyor... 18

Metres sözü ve Sancar’ın yanıtı izleyicinin sabrını taşırdı!

Tabi arada eleştirilerin dozunu hayli arttıranlar da var ancak Sefirin Kızı dizisinin yeni sezondan 2. tanıtımına gelen dislike’lar da büyük dikkat çekmekte. Zira beğeni 45 binken, beğenmeyenler 11 bin… Ciddi oranda tepki aldığını da Youtube’da dizinin tanıtımı altındaki yorumlara baktığınızda sizlerde göreceksiniz.

Yeni sezonun ilk tanıtımı 20 Ağustos’ta yayınlanmış ve yine eleştiri almıştı. Ancak o günden beri tüm eleştirilere karşın 43 bin beğeni ve 3 bin dislike aldı. 2 milyon 467 binden fazla izlendi. Oysa 2. tanıtım 31 Ağustos’ta yayınlandı ve 3 milyon 300 binden fazla kez izlendi.

Senaristlerin kadın olmalarına karşın, kadını bu şekilde güçsüz, kuma, metres, gibi gösteren, acizleştiren bir duruma sokulduğu ifadesiyle izleyenler tepkilerini çok sert biçimde yöneltiyorlar.

İzleyicilerin artık Sancar ve Nare aşkına hiç de olumlu bakmadıkları, hatta Gediz ile daha çok yakıştıkları şeklinde pek çok yorum yapılmakta.

Tanıtımın sonunda Menekşe’nin Nare’yi konakta istememesi ve “Metresini hamile karınla aynı çatı altına mı koyuyon?” sorusu üzerine Sancar’ın “Senin karnında bebek, onun karnında kurşun” sözleri ise izleyicinin tepesini iyice arttırdı!

İşte dizinin çok eleştiri alan o tanıtımı ve gelen yorumlardan bazıları…

Sefirin Kızı dizisine büyük şok! Binlerce dislike aldı! Eleştiriler durmuyor... 19

Sefirin Kızı dizisine büyük şok! Binlerce dislike aldı! Eleştiriler durmuyor... 20

Sefirin Kızı dizisine büyük şok! Binlerce dislike aldı! Eleştiriler durmuyor... 21

Sefirin Kızı dizisine büyük şok! Binlerce dislike aldı! Eleştiriler durmuyor... 22

Sefirin Kızı dizisine büyük şok! Binlerce dislike aldı! Eleştiriler durmuyor... 23

Sefirin Kızı dizisine büyük şok! Binlerce dislike aldı! Eleştiriler durmuyor... 24

Sefirin Kızı dizisine büyük şok! Binlerce dislike aldı! Eleştiriler durmuyor... 25

Sefirin Kızı dizisine büyük şok! Binlerce dislike aldı! Eleştiriler durmuyor... 26

Sefirin Kızı dizisine büyük şok! Binlerce dislike aldı! Eleştiriler durmuyor... 27