Ana sayfa Dizi Haberleri Sefirin Kızı’nda Gediz’e yapılan, Doğduğun Ev Kaderindir’de Barış’a yapılırsa şaşırmayın!

Sefirin Kızı’nda Gediz’e yapılan, Doğduğun Ev Kaderindir’de Barış’a yapılırsa şaşırmayın!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – tv8’de yayınlanan Doğduğun Ev Kaderindir dizisi, dün akşam 18. bölümüyle ekrandaydı. Dizinin yeni bölüm finalinde Mehdi ve Zeynep’in boşanma davasını izledik. Mehdi, ne yaparsa yapsın Zeynep’in gönlünü almayı başaramadı. Yaptığı yanlışları affetmeyen Zeynep, çalışan, ekonomik özgürlüğü olan bir kadın olarak, cesurca bir tavır sergiledi ve yaşadığı şiddete boyun eğmedi.

Her iki annesini de yanına alan Zeynep, evden ayrıldı ve kendisine yeni bir ev tuttu. Bu arada kariyerinde de hızla ilerlemeye başlayan Zeynep, zor günlerinde bile işine sarıldı ve yaptığı atılımlarla da patronu Barış Bey’i çok etkiledi.

Zeynep’in boşanmak üzere olduğunu öğrenen Barış, onun avukatı olmayı teklif etti ama Zeynep istemedi. Mehdi ise Zeynep’in kararlılığı karşısında yapacak bir şey bulamadı. O da mahalleden çıkmak, yeni bir hayata başlamak, geçmişin ardına sığınıp kalmamak için dükkanını satıp, daha büyük işler yapmak için Nuh ile ortak oldu.

Dizinin 18. bölüm finalinde Zeynep mahkemede hakime bir kez daha boşanmak istediğini söyledi. Mehdi’ye de aynı soru soruldu ve o da bir an duraksayarak da olsa ‘Evet’ diyerek şaşırttı. Zeynep de izleyici de bu cevabı beklemiyordu.

Bu sahnenin sonrasında herkes “Peki şimdi ne olacak?” sorusunu sormaya başladı. Zira Zeynep, artık kabuğundan sıyrıldı ve çok daha cesur. Sevse bile Mehdi’nin yaptığı baskıyı, psikolojik şiddeti, kendisine travma yaşatan eve kitleme olayını unutmayacak. Yani Mehdi ve Zeynep aşkı sarsılmaz bir yara aldı!

Sefirin Kızı'nda Gediz'e yapılan, Doğduğun Ev Kaderindir'de Barış'a yapılırsa şaşırmayın! 9

İşte bu noktada Engin Öztürk’ün oynadığı Barış karakteri devreye girecek gibi duruyor! Zeynep için çok daha ideal biri gibi duruyor. Eğitimli, nazik, anlayışlı, aklı başında, görmüş geçirmiş…

Bu sahneyi muhtemelen Sefirin Kızı dizisinden de hatırlayacaksınız! Zira orada da Nare gibi eğitimli bir kadının Sancar gibi geleneksel yapıdaki bir adama olan aşkı başta anlaşılsa da Sancar’ın sonraki maço tavırları, Nare’ye söz hakkı tanımayan halleri, tıpkı Mehdi’nin Zeynep’e yaptığının aynısıydı. Bu noktada da Gediz devreye girmişti.

Sefirin Kızı'nda Gediz'e yapılan, Doğduğun Ev Kaderindir'de Barış'a yapılırsa şaşırmayın! 10

Uraz Kaygılaroğlu’nun oynadığı Gediz de Nare gibi eğitimli, görmüş geçirmiş, anlayışlı, aklı başında bir insandı. Ta ki izleyicinin Sancar ve Nare aşkına olan inancı bitene kadar! Sonrasında bir anda Gediz karakteri, en yakınlarına ihanet eden, tuzak kuran, Nare’yi elde etmek için binbir plana sığınan bir adama dönüştü! Sancar ise bir anda akıllandı!

Sefirin Kızı'nda Gediz'e yapılan, Doğduğun Ev Kaderindir'de Barış'a yapılırsa şaşırmayın! 11

Şimdi benzer durum Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde yaşanmakta. Zeynep ve Barış önce ideal çift gibi gösterilerek Mehdi uzaklaştırılacak. Herkesin Zeynep ve Barış çiftine inandığı bir dönemde Barış’ın tuhaflıkları, hayatında, geçmişindeki karanlık noktalar çıkacak belki de! Böylece bu aşkın olmayacağına ikna edilecek izleyici.

Bu sırada kendi hayatını düzelten Mehdi de Zeynep’in karşısına bambaşka biri olarak çıkacak. Hatalarını anlamış, çok daha anlayışlı bir adam olarak! Tabii bunlar tahmin ama izleyicinin Barış ve Zeynep ilişkisini onaylamaya başladığı da görülüyor artık.

Bu durumda senarist de muhtemelen bir ters köşe yapacak izleyiciye! İzleyip göreceğiz…

İşte gelen yorumlardan bazıları…