Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz ve Kadın dizilerine gizli bir sansür mü var?

Sen Anlat Karadeniz ve Kadın dizilerine gizli bir sansür mü var?

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

Ajans Press isimli medya takip ajansının Mayıs ayı televizyon raporu ortaya çıktı.

Raporda mayıs ayı içinde medyanın gündeminde en çok yer alan diziler listesi bulunuyor.

Rapora göre birinci sırayı TRT 1 ekranlarında izleyicilerle buluşan Diriliş Ertuğrul dizisi yer alıyor. TRT’nin iddialı dizisi reytinglerde de uzun süredir zirveden düşmeyen bir yapım ve Mayıs ayında da 332 habere konu olmuş.

Diriliş Ertuğrul ile aynı gün yayınlanan atv’nin dizisi Sen Anlat Karadeniz hem hikayesi hem oyuncu kadrosu hem de elde ettiği yüksek reyting oranları ile büyük bir çıkış yapmış durumda.

SEN ANLAT KARADENİZ 5. OLABİLDİ

Ancak Ajans Press’in raporuna göre Mayıs ayında sadece 187 habere konu olmuş ve ancak 5. sırada kendisine yer bulabilmiş.

Halbuki reyting sonuçlarına bakıldığı zaman Diriliş Ertuğrul ile Sen Anlat Karadeniz zirveyi paylaşan 2 yapım.

Bu kadar iddialı ve bu kadar ciddi izleyicisi bulunan Sen Anlat Karadeniz dizisinin medyada Diriliş Ertuğrul’un yarısından biraz fazla habere konu olması düşündürücü değil mi?

Bu kadar kuvvetli izleyici grubuna hitap eden, her fragmanı her bölümü olay olan, Youtube’da bile izlenme rekorları kıran Sen Anlat Karadeniz dizisine medyanın az ilgi göstermesi acaba gizli bir sansür mü var sorusunu gündeme getirmekte…

KADIN DİZİSİ İLK 10’DA YOK

Ayrıca Fox TV’nin Kadın dizisi ilk 10’da bile yer alamıyor. Halbuki reyting sonuçlarına göre Diriliş Ertuğrul ile Sen Anlat Karadeniz’den sonra 3. en yüksek reytingi alan yapım Kadın…

Kadın dizisi nasıl oluyor da medyanın gündeminde ilk 10’a bile giremiyor?

Bu durum sizce de garip değil mi? Zirvenin birinci sırasındaki Diriliş Ertuğrul ‘poh pohlanırken’, zirvenin ikinci sırasındaki dizi ‘az değer buluyor’, Kadın ise ilk 10’a bile giremeyerek ‘görmezden geliniyor’…

Araştırma sonuçları gösteriyor ki, medyamız ekran başında milyonları toplayan dizilere değil de çok daha düşük izleyici kitlesine sahip dizileri öne çıkartıyor.

Bu durum sizce de garip değil mi?

Sonuçta medya daha çok okuyucuya ulaşmasını sağlayacak iddialı yapımları değil de, çok daha az reyting elde eden yapımları öne çıkartıyor.

Ajans Press’in 1-31 Mayıs tarihleri arasında en çok konuşulan diziler için gerçekleştirdiği medya araştırmasında sıralama şöyle:

Sen Anlat Karadeniz ve Kadın dizilerine gizli bir sansür mü var? 7

1-DİRİLİŞ ERTUĞRUL
TRT 1
332

2-UFAK TEFEK CİNAYETLER
STAR TV
217

3-EŞKIYA DÜNYAYA HUKÜMDAR OLMAZ
ATV
207

4-ÇUKUR
SHOW TV
204

5-SEN ANLAT KARADENİZ
ATV
187

6-İSTANBULLU GELİN
STAR TV
183

7-VATANIM SENSİN
KANAL D
170

8-ARKA SOKAKLAR
KANAL D
145

9-YASAK ELMA
FOX TV
138

10-SİYAH BEYAZ AŞK
KANAL D
123