Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Seray Kaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Seray Kaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Seray Kaya, 4 Şubat 1991 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Adı: Seray Kaya
Doğum Tarihi: 4 Şubat 1991
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.64 m.
Kilosu:  52 kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Ela
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Babası: Hasan Kaya
Instagram: https://www.instagram.com/seraykaya/
Evcil Hayvanları: Köpekleri var.

Seray Kaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:  Kalabalık bir ailede el bebek gül bebek büyüdü. “Bir aradayken göbekler atan çok eğlenen bir aileyiz. Ailem başta oyunculuk yapma isteğimi bir heves olarak gördüğü için karşı çıktı. Dizi sözleşmesini yaptıktan sonra onlara “Ben eğitim aldım, ajansla anlaştım, görüşmeler yaptım, dizi için de sözleşme yaptım. Geri dönüşü yok, vazgeçersem tazminat ödemek zorundayız” diyerek emrivaki yaptım. Sonrasında babam, “Bu işi bu kadar istediğini fark edemedik kızım, artık arkandayım” dedi. Ailemin desteği ile sete huzurlu gitmek çok güzel oldu.”

Çocukluk yılları: Oyunculuk çocukluk hayaliydi. İçindeki oyunculuk tutkusunu ailesine bir türlü anlatamayınca kendi çabalarıyla eğitim aldı, ajansa kaydoldu, görüşmeler yaptı ve dizi anlaşmasını imzaladı. Aslında esas mesleği makyözlük. Lise hayatı boyunca bir yandan da özel bir güzellik salonunda makyöz olarak çalıştı. Lise eğitimini bitirdikten sonra, üniversiteye gitmek yerine, ilk olarak hayalini kurduğu oyunculuk mesleği üzerine eğitim almayı seçti.

Eğitim hayatı: Lise eğitiminden sonra Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde oyunculuk eğitimi almıştır.

Oyunculuğa ilk adım: İlk kez 2012 yılında yayınlanan Huzur Sokağı adlı dizide rol aldı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kadın’ dizisindeki ‘Şirin’ rolüyle dikkatleri üzerine çekti.

Kişisel Gelişim: Yazmak en büyük tutkusu. Aynı zamanda oynamak istediği hikayeleri yazıyor. Yazmak O’nun için bir nevi meditasyon. Yazarken kendini özgür bırakıyor.

Kişilik özellikleri: Neşeli, kibar, enerjik.

Formunu korumak için ne yapıyor? Her gün sporunu yapmaya özen gösteriyor ve doyasıya yemek yemekten kaçınıyor. Günde iki öğün ve sağlıklı yemekler yemeye dikkat ediyor.

Düşünce yapısı: “Önümde uzun bir yol var. Ama kendime güveniyorum. İnsanların beni eleştirmesinden, bana gülmesinden çekinmiyorum. Setin ilk günü kendime söz verdim: ‘Seray sen yenisin, oyunculuk anlamında kendini göreceksin. Etrafında insanlar sana gülebilir, hiç önemli değil. Bir karakter oturtmaya çalışıyorsun ve hata da yapabilirsin, bunlar düzeltilebilir.’ şeklinde”

Mutluluk kaynağı: Bennu Yıldırımlar  ve Şerif Erol gibi usta oyuncularla çalışmış olmak  en büyük mutluluk kaynağı. “Alışagelmiş sözlerin dışında hem çok eğlenceli hem de artık oyunculuğa başka yönleriyle de bakabilmemi sağlayan bir ustam var. Bennu Yıldırımlar ve Şerif Erol’un nasıl eğlenceli olduklarına da şahit oldum.

İlk sinema filmi: Kamil Aydın/ Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı

İş hayatına bakışı: Oyunculuğun en çekilmez yanı; özel günlerde çalışıyor olmak ve bazen uzun saatler çalışmak. Çekilir yanı ise geri kalan her şeyi.

Seray Kaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Gelecek Hayali: Hayali uzun soluklu bir oyuncu olmak ve kendini ispatlamak.

Kaygıları: İnsanın insana, insanın hayvana uyguladığı her türlü şiddet olayı O’nu kaygılandırıyor. “Dünyamızda ne yazık ki sadece kadınlar değil, çocuklar ve hayvanlara karşı da bir şiddet durumu var. Ben canlılara yapılan her türlü şiddetin karşısındayım. Hiçbir neden şiddeti kabul edilir yapamaz. Bu, erkek egemenliğinin daha baskın olmasıyla alakalı bir durum. Yoksa herkes kadınların dünyayı daha güzel bir yaşama dönüştürebileceğinin farkında. Öyle şeyler görüyoruz ki bazen insanlığımdan utanıyorum. Kendi adıma hayvan hakları derneklerine destek verip, şiddet karşıtı ve farkındalık çalışmalarında yer almaya çalışıyorum.”

Kimlere hayranlık duyar? Seranay Sarıkaya’nın stiline hayran. “Kıyafet seçimimde sade olmayı tercih ederim. Makyajımdaysa kırmızı rujum mutlaka olur. Bu konuda Serenay Sarıkaya’yı örnek alıyorum. Galalarında çok güzel giyiniyor. Öyle bir gece olduğunda tabii ki bir bakarım Serenay Sarıkaya ne giymiş diye.”

Erkekte çekicilik kriteri: “Beni etkileyecek erkek akıllı olmalı. Bir de sağlam bir duruşu olması gerek tabii. Ondan sonrası zaten gelip geçici şeyler.”

Doğa ile ilişkisi: Doğayla bütünleşmeyi, doğada kamp yapmayı çok seviyor.

Hangi filmden etkilendi?  Amelie

Bugüne kadarki en büyük çılgınlığı ne? Yükseklik korkusu olmasına rağmen yamaç paraşütü yapmaktan çok zevk almış.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2017/2019- Kadın/ Şirin Sarıkadı

2016-Gülümse Yeter / Gül

2014- Kocamın Ailesi/ Miray

2012- Huzur Sokağı

SİNEMA FİLMLERİ

2019- Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı / Maria