Ana sayfa Sosyal Medya Kadın dizisiyle parlayan Gökçe Eyüboğlu’nun proje seçimlerinde uyguladığı etkili bir kriter var!

Kadın dizisiyle parlayan Gökçe Eyüboğlu’nun proje seçimlerinde uyguladığı etkili bir kriter var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 1989 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Gökçe Eyüboğlu, izleyiciler tarafından Kadın isimli dizideki Ceyda karakteri ile tanınmıştı. Ancak onun hikayesi 2009 yılında başladı. Setlerde yer almaya başladığı ilk dönemde dizi ve sinema dünyasında farklı rollerde tecrübe kazanan Gökçe Eyüboğlu, 2017 ile 2020 yılları arasında yayınlanan ve dünyanın birçok ülkesinde de sevilerek takip edilen Kadın dizisi sayesinde popülerlik elde etti.

Ardından ise Zümrüdüanka, Evlilik Hakkında Her Şey, Mahkum ve Behzat Ç dizilerinde yer alan oyuncu, son yıllarda hızlı bir şekilde popülerlik yaşayan oyunculardan birisi oldu. Canlandırdığı karakterler için imaj değişiklikleri yaptığını ama proje bitince kendi normal haline geri döndüğünü anlatan Gökçe Eyüboğlu, “Bir yandan da karakterin saçı, makyajı, kostümü bence rolün bir parçası. Ben de açıkçası oynadığım karaktere kendimden daha fazla kıymet veriyorum. O yüzden karakter için ne gerekiyorsa onu yapıyorum” açıklamasında bulundu.

Bazı projeler için saçlarını kısacak kestirebilen hatta kazıtabilen birisi olarak öne çıkan Gökçe Eyüboğlu, bunu bir cesaret olarak görmüyor. Oyunculuğun böyle bir şey olduğunu ve kişinin karakterin gerekliliklerini yerine getirmesi gerektiğini anlatan Eyüboğlu, kendisinin de bu amaç için elinden gelen çabayı ortaya koyduğunu anlattı.

Kadın dizisiyle parlayan Gökçe Eyüboğlu'nun proje seçimlerinde uyguladığı etkili bir kriter var! 7

Karakter için kilo alması gerektiği zaman bunu da yapabileceğinden bahseden ünlü oyuncu, teklifler geldiği zaman nasıl karar verdiği konusunda şu bilgileri verdi:

“Ben şöyle seçmeye çalışıyorum karakterleri; kurgu bir karaktere aşık oluyorum. Ben oynadığım karakterlere aşık oluyorum. Geçmişleri, hikayedeki yerleri, genelde de oynadığım karakterler süreç içerisinde dönüşüp geçirip, başta gördüğümüzden bambaşka hale dönüşüyorlar. Bu tarz kadınları oynamayı seviyorum.

Kendi başına ayakta kalmaya çalışan kadınları oynamayı seviyorum. Güçlü kadınlara ekranda daha çok yer verilmesi gerektiğini inanıyorum. O yüzden seçimlerimi buna göre yapıyorum. Dolayısı ile ben o karaktere aşık olduktan sonra, o karakter için benden ne yapmamı istiyorlarsa ben hepsine tamam diyorum ve öyle yola çıkıyorum. Kilo da alırım, kilo da veririm, saçımı da kestiririm. Bence çoğu oyuncu bu şekilde düşünüyordur.”