Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz’in yapımcısı Osman Sınav, Rüçhan Çalışkur için SAK Fandomu ağır eleştirdi!

Sen Anlat Karadeniz’in yapımcısı Osman Sınav, Rüçhan Çalışkur için SAK Fandomu ağır eleştirdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Sen Anlat Karadeniz dizisi 3. sezonuyla yeniden atv ekranında izleyicilerle buluştu. Dizinin 54. bölümü bu akşam (4 Eylül 2019) ekrandaki yerini aldı. Yapımcı Osman Sınav ise geçtiğimiz gün Sabah gazetesine verdiği röportaj ile çok eleştirilmişti.

Sınav, Uçankuş TV ekranında Dizi Tamircisi isimli programa telefon bağlantısı ile katıldı.

Sınav, sosyal medyadan kendisine yönelik yapılan eleştirilere yanıt noktasında Sen Anlat Karadeniz dizisinin sosyal medyada örgütlenen takipçilerine göndermede bulundu.

SAK Fandom hakkında görüşlerini belirten Osman Sınav, “Bundan sonra kanal nasıl yönetilir, dizi nasıl yapılır. senaryo nasıl yazılır hep fandomlara soracağız. Onlar bizden iyi biliyorlar çünkü, biz boşuna 40 yıl bu işi yapmışız” ifadelerini kullandı.

Dizinin takipçilerinin Hazan ve ailesinin çıkartılmasına yönelik istekleri vardı. Ayrıca Hazan karakterine hayat veren Gülper Özdemir kişiliğine yönelik de haksız, yersiz eleştiriler sosyal medyada yer almıştı.

Sen Anlat Karadeniz'in yapımcısı Osman Sınav, Rüçhan Çalışkur için SAK Fandomu ağır eleştirdi! 8

Aynı şekilde Hanife karakterine hayat veren 1947 doğumlu usta sanatçı Rüçhan Çalışkur hakkında da sosyal medyaya düşen bir video yüzünden hakarete varan sözler sarf edilmişti.

Rüçhan Çalışkur, “Bir takım veletler burada yorumlar yapmışlar, saçma sapan yorumlar! Hepsine engel koyuyorum” diye konuştuğu videodun yayınlanması ile ortalık karışmıştı.

Osman Sınav, yaşanan bu duruma da eleştiride bulundu. Sınav, SAK Fandom için söylediklerinin yanlış anlaşılabilmesi ihtimali nedeniyle, “Bu çok güzel bir şey çok onurlandırıcı bir şey. Biz de bundan heyecan duyuyoruz” ifadelerini özellikle kullandı.

Ancak Sınav’ın oyuncuların kişiliklerine yönelik yapılan hakarete varan sözlere karşı da eleştirileri vardı.

Mesleki kariyere, birikime saygılı olmak gerektiğini söyleyen Sınav, “40 yıl hayatı boyunca, hayatı oyunculukla geçmiş, onların hayatından 2-3 hayat daha fazla yaşamış ve bütün hayatı oyunculukla geçmiş, tecrübeli, deneyimli, bu ülkenin kıymetli bir oyuncusuna hakaret etme hakkını vermez” diyerek de SAK fanlarına yaptıklarının yanlış olduğunu belirten ifadelerde bulundu.

Sen Anlat Karadeniz'in yapımcısı Osman Sınav, Rüçhan Çalışkur için SAK Fandomu ağır eleştirdi! 9

Osman Sınav, Rüçhan Çalışkur’un bu yaşananlar nedeniyle kalbinin kırıldığını da ima etti.

Sınav, “Ayıp diye bir şey var. Biz biraz kendimizi ölçmemiz lazım. Acaba ben bu insanın kalbini kırar mıyım? Bu insan, bu ülkede 40 yıldır sanatla uğraşıyor, acaba kalbi kırılır mı, gönlü kırılır mı diye… Yani bizim kültürümüzde ne var; bir gönül kırmak Kabe’yi yıkmaktan daha acı bir şeydir. Bu kültürün çocukları, gençleri neden acaba ömrü sanatla geçmiş, onlar için bu ülkede sanat icrası için ömrünü harcamış bir insanın gönlünü niye kırarlar ben bunu anlayamıyorum” şeklinde konuştu.

Dizi Takipçisi programındaki konuşmaları videodan izleyebilirsiniz: