Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Senan Kara Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Senan Kara Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Senan Kara, 9 Ağustos 1978 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Senan Kara
Doğum Tarihi: 9 Ağustos 1978
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.74 m.
Kilosu:  55 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Kahverengi
Eşi: Serhat Tutumluer
Çocuğu: Deniz Tutumluer
Kardeşleri: Abisi var
Instagram: https://www.instagram.com/senankaraa/

Senan Kara Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: İzmir’de doğdu büyüdü, doktor abisi var, 2007 yılında yine kendisi gibi oyuncu olan  Serhat Tutumluer ile evlendi. Çiftin, Deniz adında bir erkek çocuğu var.   

Eğitim hayatı: Yunus Emre Koleji’nden memnun olduktan sonra eğitimini  İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Oyunculuk Bölümü’nde tamamladı.

Kariyerinin dönüm noktası: Vatanım Sensin dizisi ile geniş bir kitle tarafından tanındı. Dizide, evladını kaybetmiş Yunan bir anneyi canlandırdı. “Dizinin kostüm tasarımcısı Gamze Kuş, çok sevdiğim bir sınıf arkadaşımdır onun sayesinde bilgim oldu. ‘Veronika’ karakteri için odisyon verdim. Sevgili Nermin Eroğlu’nun çok desteğini gördüm, odisyon beğenildi ve başladık.  Aksanım için set öncesi kısa bir süre okuma provaları yaptık, ardından Yunan dili edebiyatı öğretim görevlisi Ayşe Gülsevin Tamer ile birebir alıştırmalar yaptık. Sette çekim sürecinde Ayşe Hanım ile sık sık bir araya geldik.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2000 yılında, ‘Karakolda Ayna Var’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Vatanım Sensin’ dizisinde canlandırdığı ‘Veronika’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Kendisini, ‘mutlu, huzurlu, erdemli, ahlaklı yaşamaya çalışan, paylaşmayı, öğrenmeyi, eğlenmeyi, gülmeyi seven herkes gibi biri’ olarak tanımlıyor.

Mutluluk kaynağı: İzmirli olmaktan mutluluk duyuyor. “İzmir İstanbul’a göre rahat bir şehir, trafik sorunu yok, sakin, iklimi güzel. Tüm bunların insanın yapısında ister istemez bir etkisi var. İzmirliler daha pozitif daha güler yüzlü daha sıcak daha sakindirler. Uzun zamandır İstanbuldayım ve bu ritme alıştım diyebilirim.  İzmir’de unutamadığım etkinlikler var. 27 Mart haftası okul etkinliklerimizi, okulun fuayesindeki prömiyer kutlamamızı, canlı müzik eşliğinde tüm okulun coşkuyla eğlenmesini, Barış Erdenk’in mezun ettiği ilk sınıfızdır mesela. Barış Erdenk etkinlikleri diye bir olgu var bizim okulda… Bence ayrı uzun bir sohbet konusudur. Çok seviyorum hocalarımı, çok özlüyorum İzmir’deki öğrencilik yıllarımı. Hayat öğrenciyken daha güzelmiş şimdi de güzel de o zaman bir başka güzelmiş. İzmir’de en çok anneannemin yanında yani, Karşıyaka’da olmaktan keyif alıyorum. Bostanlı çok özlediğim bir yer. Alsancak’ta stadın yanındaki yıkılan okulumuzun her yerini çok özlüyorum. Bahçesini, koridorunun kokusunu. Arka tarafta tır parkı vardı. Tır parkındaki köftecide geçirdiğim her anı özlüyorum.”

İlk sinema filmi: Özer Feyzioğlu/ Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu

Senan Kara Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı: Mesleğini severek yapıyor ve hala içinde ilk gün ki heyecanını taşıyor. “Oyunculuğun nasıl bir şey olduğunu tam anlamıyla çözememiş biri olarak, heyecanımın ve merakımın her geçen gün arttığı meslek yaşamımda, oyunculuğu hedefleyen arkadaşlarıma, kendilerini daha fazla tanımaları için çabalamalarını, doğadan kopmamalarını, yaşadığı ülkeyi, ülke insanını tanımalarını ve tabii bıkmadan okumalarını, bol bol dizi, film, oyun izlemelerini öneririm. Oyunculuğu merak edenlerin Stanislavski başucu kitabı olmalı ayrıca Eric Morris de önemli bir kaynaktır ama yöntemler eğitimci eşliğinde denenmeli bence.”

Gelecek Hayali: “En büyük hayalim vicdanlı, ahlaklı, mutlu, özgür ve yaşamayı çok seven bir evlat yetiştirmek ve tabii mutlu anılar biriktirmek.”

Kaygıları:  Dizilerdeki çalışma koşullarının zor olmasını endişe verici buluyor. “Dizi süreleri fazlasıyla uzun bu da çalışma koşullarını zorluyor, işin niteliğini de etkiliyor. Yapımcılara ve tabii bu işten büyük paralar kazanan oyunculara fazlasıyla iş düşüyor. Herkes elini taşın altına koymalı daha makul kazançlar hedeflenmeli aksi halde dizi süreleri uzasın diye uzun bakışları, tutarsız hikayeleri izlemeye devam ederiz. Öte yandan set işçisinin durumu herkesten kötü. Bu onların uykusuz, izinsiz, reposuz çalışması anlamına geliyor. Bence bu daha ağır bir sonuç.”

Evde ne yapar? “Prova ya da oyun yoksa sabah 7’de Deniz’e kahvaltı hazırlar, okula bırakırım. Durumuma göre planlarım değişir, hava soğuk ise sezonluk dizilerim vardır, onları bitiririm. Biriken filmler vs… Hava iyi ise genelde Moda’ya inerim arkadaşlarımla olurum. Saat 4 gibi oğlan gelir, ödevini yaparız. 6’da yemeğe oturulur mutlaka onun saati genelde şaşmaz. Akşam yemeğinde illaki birlikte olunur. 8:30’da Deniz uyur, ben de genelde erken yatarım. Bence hem sağlıklı hem de daha planlı olunuyor erken yatıp erken kalkınca. Prova ya da set olunca durum bambaşka tabii.”

En sevdiği kitap: Vedat Türkali’nin iki ciltlik eseri ‘Güven’.

En sevdiği filmler: ‘Blue Jasmine’ ve ‘Film Manchester By The Sea’.

Senan Kara Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Ne tarz müzik dinlemeyi seviyor? Nick Cave’den ‘Red Right Hand’ çok bilindik ama eğlenceli ‘Hard to Handle’. Radiohead genelde tüm parçaları. Kalben’in ‘Saçlar’ şarkısını çok severim. Selda Bağcan müthiştir. Evrencan Gündüz, Deniz Tekin. Müzik hep açıktır evde, yolda, çalışırken.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019/2021 – Doğduğun Ev Kaderindir/ (Nermin

2020- Atiye/ Melek

2019 – Kuzgun / Kudret

2016 /2017 – Vatanım Sensin / Kirya Veronica

2004 – Yabancı Damat / Zeynep

2000 – Karakolda Ayna Var

SİNEMA FİLMLERİ

2019 – Bilmemek / Selma

2019 -Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu/ Yıldız Sunar

TİYATRO OYUNLARI   

2015- 12. Gece / William Shakespeare / İstanbul Şehir Tiyatrosu

2010-  Kafes / Mario Fratti /  İstanbul Şehir Tiyatrosu

2009- Cabaret /  Joe Masteroff / İstanbul Şehir Tiyatrosu

2008- Kaset/ Stephen Belber / Duru Tiyatro

2008- Ya Devlet Başa Ya kuzgun Leşe / Orhan Asena / İstanbul Şehir Tiyatrosu

2006- Kim Kimi Kiminle / Alan Ayckbourn / İstanbul Şehir Tiyatrosu

2003- Güneşin Oğlu / Betül Avunç / İstanbul Şehir Tiyatrosu

2003- Gelin İle Kaynana / Carlo Goldoni /  İstanbul Şehir Tiyatrosu

2002- Sekiz Kadın /  Robert Thomas / İstanbul Şehir Tiyatrosu

2001-  Hasır Şapka /  Eugene Labich / İstanbul Şehir Tiyatrosu

2001-Sarı Pınar 1914 / Turgut Özakman / İstanbul Şehir Tiyatrosu

2000- Pembe Konağın Gelinleri / Gülsün Siren/  İstanbul Şehir Tiyatrosu

2000- Lüküs Hayat / Ekrem Reşit Rey – Cemal Reşitrey / İstanbul Şehir Tiyatrosu

2000- Suç ve Ceza/  Fyodor Dostoyevski / İstanbul Şehir Tiyatrosu

2000- Sihirli Flüt / Emanuel Schikaneder / İstanbul Şehir Tiyatrosu

Martı / Anton Çehov / Okul Oyunu

Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım / Haldun Taner / Okul Oyunu

Arzu Tramvayı / Tennessee Williams / Okul Oyunu

ÖDÜLLERİ   

2020- 31.Ankara Film Festivali / En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü

2020- 27.Adana Altın Koza / En İyi Kadın Oyuncu Ödülü

2010- 14. Afife Tiyatro Ödülleri/ Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu/  Kafes

2007- Türk Kadınlar Birliği, Bedia Muvahhit Ödülü/  Kim Kimi Kimle