Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Serra Pirinç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Serra Pirinç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Serra Pirinç, 19 Haziran 1997 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusu.

Adı: Serra Pirinç
Doğum Tarihi: 19 Haziran 1997
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.68 m.
Kilosu: 50 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/serrapirinc/

Serra Pirinç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Çocukluk yılları: Oyunculuk çocukluk hayaliydi. Liseyi bitirdikten sonra kariyerinde oyunculuk üzerine yoğunlaştı. “Küçüklüğümde, televizyon dünyasını çok merak ederdim. Kendimi orada hayal ederdim. Sinemaya gittiğimde o büyülü dünya beni içine çekti ve bende oyuncu olma isteği yarattı.”

Eğitim hayatı: Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. Tiyatro Teras’ta oyunculuk eğitimi aldı.

Hayatının dönüm noktası: Ailesiyle Yalova’da yaşarken üniversite eğitimi için İstanbul’a yerleşti. Bir menajer tarafından instagramda fark edilmesiyle hayatının akışı değişti. “Aslında üniversite için İstanbul’a gelmiştim. Sonra hayattaki en büyük şansım, menajerim Instagram’da gezinirken beni fark etmiş. Daha sonra bana mesaj attı.  Her şey, beni ofisine çağırmasıyla başladı. Ailem bu konuda biraz çekimserdi. Ben de onları menajerimle tanıştırıp, tatlı tatlı ikna ettim. Bir şeyi yürekten istersen, karşısında kimse durmaz. Ben de oyunculuk için her şeyden vazgeçerim. Oyunculuk için yıllarımı harcarım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2017 yılında, ‘Bizim Hikaye’ dizisinde canlandırdığı ‘Müjde’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Vuslat’ dizisinde canlandırdığı ‘Ceylan Çağlar’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Düşünce yapısı: İzlediği veya canlandırdığı her karakterin ona bir şey kattığını düşünüyor. “Bizim canlandırdığımız karakterlerin her biri bize bir şey katıyor. Sanatçı hayattaki duruşuyla ve çizgisiyle örnek teşkil eden biri olmalı bence.”

Serra Pirinç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İş hayatına bakışı: Mesleğine olan bağlılığını ‘Oyunculuk için her şeyi yapabilirim’ sözleriyle dile getiriyor. “Şu an sadece dizi oyunculuğu yapıyorum. Henüz tiyatro veya sinema oyunculuğu için fırsat bulamadım. Çok yeniyim ama zamanla kendimi sinema ve tiyatroda görmek istiyorum.”

Kariyer planı: Proje seçerken senaryoya çok önem veriyor. “Bence oyuncunun kaderini senaryo belirliyor. Eğer bir senaryo gerçekten doğru yazılmışsa bence o proje başarılı oluyor. Yani senaryo, sizin yol haritanız. Ona göre şekilleniyorsunuz. Bunun dışında yönetmen ve oyuncular da senaryoya hizmet ediyorsa işte o sizi hayallerinize kavuşturuyor.”

DİZİLERİ

2020 – Mucize Doktor

2019 – Vuslat / Ceylan Çağlar

2017 – Bizim Hikaye / Müjde

2021- Öğrenci Evi/ Ceyda

2021- Kağıt/  Ev Ela