Ana sayfa Sosyal Medya Sıla Türkoğlu’nun ceza sonrası sorduğu soruyu görenlerin kafası karıştı!

Sıla Türkoğlu’nun ceza sonrası sorduğu soruyu görenlerin kafası karıştı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kızılcık Şerbeti dizisine verilen 5 hafta yayın durdurma cezasının mahkemeden dönüp dönmeyeceği merakla beklenirken, oyuncular ve izleyiciler tepkilerini sosyal medyada iletiyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun Show TV’ye hem para cezası vermesi hem de ‘kadına karşı şiddetin özendirildiği’ gerekçisini ortaya koyması ile oyuncuların verdikleri tepkilere bakıldığı zaman ortada ciddi bir sorun olduğu gözüküyor.

RTÜK, verdiği cezayı kadına karşı şiddeti özendirme gibi çok sert bir noktadan ortaya koydu. Ancak dizinin kadın oyuncularının verdikleri mesajlar ise, şiddeti özendirmeden daha çok kadın haklarının farkındalığını artırmaya yönelik bir çabalarının olduğu ifadesi yer alıyor.

Sıla Türkoğlu, twitter hesabı üzerinden sorduğu bir soru ile aslında verilen cezanın gerekçesinin çok da geçerli olmadığı imasını yapıyor. Türkoğlu diyor ki, “Toplumumuzda kadınlarımızın yaşadığı acı gerçeklerle yüzleştirdiğimiz ve susan kadın karakterler göstermediğimiz için mi? ”

Sıla Türkoğlu'nun ceza sonrası sorduğu soruyu görenlerin kafası karıştı! 7

İşte oyuncunun bu sorusu çok anlamlı. Dizinin hikayesinde senaryonun toplumda kadınların yaşadığı acı gerçeklerin ortaya konulması mantığı ile ilerlendiği ifadesi var. Tabii ki toplumda genel kabul gören kadının yaşadığı sorunlarda susması gerektiği gibi bir algıya karşı da büyük bir isyan var.

Sıla Türkoğlu, dizinin ana mantığının kadınları yaşadığı acı gerçeklerin gün yüzüne çıkartılması olarak tarif ediyor.

“Susan kadın” iması ile de günümüzde toplum içinde şiddete uğrayan kadınların susmak zorunda kalmaları gerçeğine de atıf yapan oyuncu, bu sorusu ile RTÜK’ün cezayı verme gerekçesinin anlamsızlığına işaret ediyor.

Dizinin 5 hafta yayınlarının durdurulması ile ilgili kararda gerekçe olarak, ” dizinin bazı sahnelerinde kadına karşı şiddetin özendirildiği” bilgisi bulunuyor.

Sıla Türkoğlu kadın gerçeklerini anlatarak farkındalık yarattıklarını vurgularken, ceza verenlerde kadınları korumaya çalıştıkları üzerinden konuyu gerekçelendiriyor.

Kafa karıştırıcı bir durum değil mi?