Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Sinem Uslu, yeni dizisi Bir Sevdadır’ın coğrafi ve kültürel mesajlarının kendisini çok etkilediğini söyledi!

Sinem Uslu, yeni dizisi Bir Sevdadır’ın coğrafi ve kültürel mesajlarının kendisini çok etkilediğini söyledi!

tarafından ker_def

Yapımını Bozdağ Film’in yapımcılığını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği, etkileyici hikayesi ve başarılı oyuncu kadrosuyla TRT 1 ekranlarında seyirciyle buluşmak için gün sayan, ‘Bir Sevdadır’ın Gülender’i Sinem Uslu, dizi hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Dizide Yasin’in annesi Gülender’i canlandıran Sinem Uslu, karakteri için şu açıklamayı yaptı: “Evlatlarından birinin ölümünden sonra içinde oluşan kocaman boşlukla ailesine tutunmuş acılı bir kadın… Hırçın dalgaların esir aldığı Karadeniz gibi, yeri geldiğinde dalgalı yeri geldiğinde sakin… Çabuk parlayan, bir o kadar da çabuk sönen güçlü bir kadın. Sönmeyen tek öfkesi oğlunun ölümüne sebep olan Yeşil… Hayatlarında büyük yıkımlar yaşamış insanlar, bazen onarıma kendi fiziksel özelliklerinden başlıyorlar. Gülender’deki estetik kaygısı da aslında bu iyileştirme ve kendini dönüştürme ihtiyacından doğuyor… Günümüzdeki birçok kadın da öyle.”

Dizinin hikayesi hakkında samimi açıklamalarda bulunan Uslu, hikayeden çok etkilendiğini ifade etti. Dizinin hikayesindeki coğrafi ve kültürel dokunuşların çok etkileyici olduğunun altını çizen oyuncu, “Okuduğum anda en başa dönüp tekrar okumak istedim. Çünkü ilk bölüm bittiğinde, hikayenin hem duygusu hem de matematiği beni çok etkiledi. Coğrafi ve kültürel kimliklerimiz, acılarımız, kayıplarımız, yaralarımızı sarış şeklimiz öyle güzel örülmüş ki… Bir parçası olmak için heyecanlandım” açıklamasında bulundu.

Çocuklarının doğumundan sonra oyunculuğa ara veren Uslu, yeniden setlere TRT1 dizisi için dönüş yaptı. Oyuncu, “Bir Sevdadır, içimden koşa koşa sete gitme isteği uyandırdı. Heyecanlı ve mutluyum. İnandığım, parçası olmaktan gurur duyduğum bu hikayenin seyircisiyle buluşması için gün sayıyorum” şeklinde konuştu.

Rolü için kendine Karadeniz şarkılarından oluşan bir playlist hazırlayarak gün boyu dinlediğini söyleyen Uslu, karakteri ile empati kurmanın kendisi için önemli olduğuna değindi.

Oyuncu, “Gülender’i çok düşündüm. Geceleri uyumadan önce bile aklımdaydı. Sevme şeklini, öfkesini, kırgınlıklarını, isyanını, haklı ve haksız yanları da olsa tepkilerinin nedenlerini anlayıp hissetmek, karakterle empati kurmak en önemlisi benim için” ifadelerini kullandı.

Ekip arkadaşlarıyla uyumlu çalıştığını ve her birini ayrı ayrı çok sevdiğini dile getiren Uslu, huzurlu bir şekilde çalıştıklarının altını çizdi.