Ana sayfa Sosyal Medya Şöhret, Merve Dizdar’ı insanlara karşı daha mesafeli mi yaptı?

Şöhret, Merve Dizdar’ı insanlara karşı daha mesafeli mi yaptı?

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Yetenekli oyuncu Merve Dizdar, hem komedi yapımlarında, hem dramda, hem tiyatro sahnesindeki performansıyla son dönemde adından sıkça söz ettiren bir isim.

Son dönemde Eltilerin Savaşı, Masumlar Apartmanı, Erşan Kuneri, Alice Müzikali, Kar ve Ayı ve Tamirhane adlı yapımlardaki performansıyla adından söz ettiren ödüllü oyuncu, Hürriyet Gazetesi’nden Hakan Gence’ye verdiği röportajda kariyeri ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

Dizdar, Hakan Gence’nin, “Çok ortalarda görünmeden sadece yaptığın işlerle var olabilmenin sırrı nedir?” sorusuna şu cevabı verdi; “Hep aynı yerlere giderim, arkadaşlarım hep aynı. O yüzden sadece yaptığım işleri konuşuyoruz. Bu tercih bir yandan tabii. Böyle olması daha korunaklı geliyor. O yüzden bence mesafe herkese ve her şeye karşı iyidir.”

Proje seçerken öncelikle senaryoya dikkat ettiğini belirten oyuncu; “Anlatmak istediğim, karakteri anlamak istediğim işleri seçmeye çalışıyorum. Büyük-küçük rol diye bakmıyorum. Şayet hikâyeyi sevdiysem, karakteri her haliyle anlatabileceksem ve işe bir katkım olacaksa gözüm kapalı girerim. Önemli olan hikâyeyi seyirciye nasıl geçirdiğin. Bir püf noktası var mı başka, bilemiyorum” dedi.

Şöhreti, Masumlar Apartmanı dizisiyle kazandığını itiraf eden Merve Dizdar, “Ama ben zaten hep oyunculuk yapıyordum. 2008’de mezun oldum konservatuvardan. Düşün ki; ta o günden bugüne kadar… İnsanlar beni şimdi tanıdı. Şöhret yaşayış biçimimi değiştirmedi. Tavrımı, tarzımı da değiştirmedi. Ama daha mesafeliyim insanlara karşı.

Daha popüler bir oyuncu olmanın zorluğu insanların seninle ilgili fikirleri olmadığı halde fikir üretmeleri. Senin nasıl biri olduğunu bilmeden, gördükleri ya da duydukları şeyler üzerinden yorum yapmaları. En zor tarafı bu. Daha çok işimize odaklanmalı, daha çok üretmeli, daha çok okumalıyız” ifadelerini kullandı.