Ana sayfa Sosyal Medya Sosyal medyada Sadakatsiz ve Aşk-ı Memnu’daki benzerliğe dikkat çekiliyor!

Sosyal medyada Sadakatsiz ve Aşk-ı Memnu’daki benzerliğe dikkat çekiliyor!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Ekranların adeta efsane olan dizilerinden birisiydi Aşk-ı Memnu. Yayınlandığı dönemlerde ortalığı kasıp kavuran dizide Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat başrollerde oynuyordu. Reşat Nuri Güntekin’in ünlü romanından aynı isimle uyarlanan dizi, Kanal D’de yayınlanmaktaydı ve aradan geçen 12 yıla karşın fanlar tarafından hala sosyal medyada gündeme getirilmeye devam ediliyor.

Öyle ki dizinin ilk başladığı 4 Eylül 2008 tarihine özel kutlamalar yapılırken, 24 Haziran 2010’da yayınlanan final bölümünde Bihter’in ölmesi nedeniyle o gün özel olarak yas günü ilan ediliyor her yıl! Böylesi etkileyici bir yapımın ardından dizi de sürekli gündemde kalmaya devam ediyor.

Bu hafta son bölümüyle ekranlara gelen Sadakatsiz ile Aşk-ı Memnu dizisinde bazı ayrıntılar izleyiciler tarafından benzetiliyordu. Bir aldatma hikayesi üzerine kurulu olan Sadakatsiz’in finali ile birlikte bu benzer taraflara izleyici özellikle dikkatleri çekti sosyal medyada.

Sosyal medyada Sadakatsiz ve Aşk-ı Memnu'daki benzerliğe dikkat çekiliyor! 9

60. bölümüyle ekrana veda eden ve uzun yıllar hatırlanacak bir dizi olarak Sadakatsiz de çok konuşuldu. Aşk-ı Memnu’da Kıvanç Tatlıtuğ’un hayat verdiği Behlül ve Sadakatsiz’de Caner Cindoruk’un oynadığı Volkan arasındaki benzerlik, aldatan kişi olarak ortaya konuyor öncelikle.

Finaldeki bazı benzerliklere dikkat çeken izleyiciler, Aşk-ı Memnu’da Behlül, kendisini sevgiyle büyüten amcasının eşiyle yasak ilişkiye giriyordu. Amcasının kızı Nihal ile nişanlıydı ve onu aldatıyordu. Her iki kadına da bambaşka hayaller kurduran bir adamdı.

Sadakatsiz’de de Volkan, karısını Derin isimli genç bir kadınla aldatıyor, sonra da onunla evleniyor ancak eski karısı Asya’nın da peşini bırakmayarak hayatını zehir ediyordu.

Sosyal medyada Sadakatsiz ve Aşk-ı Memnu'daki benzerliğe dikkat çekiliyor! 10

Her iki dizide de ana karakterlerden birinin aldatan adam olması ile birlikte izleyici de hikayelerde birbirlerine benzerlikler ortaya koymaya çalışıyor sosyal medyada. Üstelik her iki aldatan adamın da sonunun aynı olması, perişan ve yalnız bir şekilde kalmaları ortaya konuluyur.

Aşk-ı Memnu’nun sonunda Behlül sevdiği kadını, amcası ve kuzeni olan nişanlısını kaybederek yapayalnız kalırken Sadakatsiz’de de Volkan, aldattığı eski eşi ve eşini aldatıp evlendiği kadın tarafından terkediliyor, yapayalnız kalarak perişan bir hayat sürüyordu.

Sosyal medyada Sadakatsiz ve Aşk-ı Memnu'daki benzerliğe dikkat çekiliyor! 11

Ayrıca her iki dizinin aldatan yakışıklı erkek karakterlerinin finalde saçı sakalı birbirine karışmış perişan hallerine de vurgu yapılıyor sosyal medyada…

Tabii iki hikaye arasında bu tür benzerliklere karşın bambaşka farklar da var. Aşk-ı Memnu’da ölen Bihter, Sadakatsiz’de ise Volkan olması en önemli ayrıntı. Sadakatsiz, tüm yaşananlara rağmen merhametinden bir şey kaybetmeyen Asya’nın, kendisine büyük kötülükler yapan Derin’in hayatını kurtarmasıyla sona erdi.