Ana sayfa Dizi Haberleri Star TV’nin Toprak ile Fidan günlük dizisi, Kanal 7’deki Emanet’e rakip oldu!

Star TV’nin Toprak ile Fidan günlük dizisi, Kanal 7’deki Emanet’e rakip oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV ekranında 31 Ekim Pazartesi akşamı saat 19.00’da yayınlanmaya başlanan Toprak ile Fidan dizisi, tam da haberlerin yayınlandığı bir zaman dilimine denk getirildi. Diğer kanallarda ana haber bültenleri yayınlanırken, Star TV çok farklı bir stratejik adım atarak, Toprak ile Fidan isimli günlük diziye şans verdi.

Kanal 7’nin uzun yıllardır uyguladığı bir stratejinin bir benzerini ortaya koyan Star TV, bu sezon Yalı Çapkını dizisiyle büyük bir izlenme oranı elde ederek, yıllardır süren sıkıntıları üzerinden attı. Şimdi de yeni bir atılım ve strateji ile günlük dizi Toprak ile Fidan’ı haber saati olsa bile izleyicilere sevdirme çabası içindeki Star TV yönetimi cesur bir adım attı.

Star TV'nin Toprak ile Fidan günlük dizisi, Kanal 7'deki Emanet'e rakip oldu! 7

Entrika ve dram dozu yüksek olan Toprak ile Fidan dizisi 31 Ekim Pazartesi akşamı ilk bölümü ile ekrana geldi. Hazal Adıyaman ile Osman Aydın’ın başrollerinde yer aldığı dizinin ilk bölüm reytingleri pek de tatmin edici değil.

Dizi hayranları henüz projenin farkında olmayabilir, birkaç haftalık sonuçlara bakmak daha faydalı veriler sunacaktır. Ancak pazartesi günü ilk bölüm reytinglerinde tüm kişiler kategorisinde yirmi dördüncü olan dizi, AB’de otuz üçüncülük elde ederken, ABC1’de ise yirmi beşinci sırada bulunuyor.

Reytinglerin bir hayli düşük gelmesinin ardından Star TV’de morallerin biraz bozulduğunu söylemek gerekiyor. Aslında dizinin Kanal 7’de hafta içi saat 19.00’da ekrana gelen Emanet dizisiyle benzer oranlar elde etmesi de ilginç bir durum olarak ortaya çıktı. Emanet dizisi de pazartesi akşamı tüm kişilerde yirmi yedinci, AB grubunda otuz altıncı ve ABC1 grubunda ise otuz birinci sırada yer aldı.

İki dizinin de reytinglerinin birbirlerine benzer olduğunu ve rekabet içine girdiklerini söylemek yanlış olmayacaktır.

Star TV’nin ilk bölüm sonuçlarının ardından Toprak ile Fidan dizisiyle ilgili stratejik adımının henüz olumlu görünmediğini ama ilerleyen günlerde reytinglerde yükseliş yaşanması ihtimalinin de bulunduğunu söyleyebiliriz.