Ana sayfa Sosyal Medya Tamer Karadağlı’nın ev sahibi ile kira üzerinden davalık olmasının düşündürdükleri!

Tamer Karadağlı’nın ev sahibi ile kira üzerinden davalık olmasının düşündürdükleri!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Usta oyuncu Tamer Karadağlı, uzun yıllar boyunca Çocuklar Duymasın isimli dizide Taşfırın erkeği Haluk karakteri ile büyük ilgi gördü. Bu rol oyuncunun üzerine yapıştı ama bundan da rahatsız olmadığını biliyoruz. Önceki yıl dizinin yeniden çekilmesi gündeme geldiğinde Tamer Karadağlı’nın net bir şekilde yeniden aynı rol için kamera karşısına geçmeyeceğini söylediğini de hatırlıyoruz.

Ünlü oyuncu, 2021 yılında Savaşçı isimli diziyle Fox TV ekranında 10 bölüm yer alarak bir kez daha dikkatleri çekmişti. Ayrıca geçen yıl Netflix’te yayınlanan Andropoz isimli dizideki Halit karakterinin de hafızalarda kalan bir tarzı vardı.

Tamer Karadağlı, 1993 yılında Ferhunde Hanımlar dizisindeki Selçuk karakteri ile dizi dünyasına girdi ve 30 yıldır da onu milyonlarca kişi yakından takip ediyor. Kimi izleyiciler siyasi görüşleri nedeniyle sosyal medyada destek sunuyor, kimileri eleştiriyor. Oyunculuğuna yönelik eleştiriler ise sınırlı, çünkü rolün hakkını veren türden bir isim.

Son dönemde de Tamer Karadağlı’nın toplumsal bir krizi işaret eden ev sahibi ile kira nedeniyle davalık olması konusu basında ve sosyal medyada haberlere ve tartışmalara neden oldu.

Tamer Karadağlı'nın ev sahibi ile kira üzerinden davalık olmasının düşündürdükleri! 8

Her şeyden önce birçok kişinin aklına, “Bunca yıl çalışıp da nasıl ev sahibi olamaz” sözünü sosyal medya ortamında görmekteyiz. Tabii ki oyuncunun kendi tercihi ama insanlar bunca şöhretli bir ismin kirada oturduğunu duyunca da şaşırıyor. Davanın karşı tarafının savunmasındaki şu sözler anlamlı: “Üstelik kendi sahip olduğu gayrimenkullerde yaşamak yerine, kira sözleşmesinin uzaması sebebiyle rayicin 5 kat altında kalan kirasıyla müvekkilin hakkını gasp etmektedir.”

Eğer bu bilgiler doğru ise Tamer Karadağlı kendi sahibi olduğu mülklerde oturmak istememiş.

Tamer Karadağlı en son aylık 10 bin 500 TL olan evin sahibi ile kira nedeniyle davalık ve ev sahibinin 55 bin TL istediğini belirterek isyan etti. Sosyal medyadan da yaptığı paylaşımda Tamer Karadağlı, bu konunun gündeme gelmesi üzerine ev sahibini fırsatçı olarak nitelendirdi.

Sosyal medya ortamında ise hem Tamer Karadağlı gibi bir ismin ev sahibi olmaması hem de siyasal anlamda iktidarın politikalarına uygun bir söylem benimsediği düşüncesi üzerinden eleştiriler yapılıyor.

Türk ekonomisinde yaşanan kriz durumunun da bir yansıması olan bu davanın anlattığı çok önemli bir gerçeklik var.

Kiralar artık insanların ödeme boyutunu aşmaya başladı. Tamer Karadağlı gibi ünlü bir isim bile bu konudan dertli ve mahkemede kendisini savunma durumunda.

Ekonominin bu duruma gelmesi üzerinden oyuncuya siyasal bakış açısını hatırlatanlar, iktidara zamanında verdiği desteğe dikkat çekenler de var.

Sonuç olarak, oyuncunun düştüğü durum aslında binlerce kişinin de yaşadığı büyük bir sorun ve ekonominin dengesi tutturulamaz ise, olayların boyutunun daha da büyüyeceği de bir başak gerçek olarak gözüküyor.

Tamer Karadağlı'nın ev sahibi ile kira üzerinden davalık olmasının düşündürdükleri! 9

İşte Tamer Karadağlı’nın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

“Basında ‘Tamer Karadağlı kirasını ödemedi’ şeklindeki haksız yayınlar nedeniyle açıklama yapmak durumunda kalınmıştır…. Borcuna sadık biri olarak ikamet etmekte olduğum apartman dairesinin kirasını oturduğum ilk günden itibaren her ay gününde yatırmış bulunmaktayım. Bu dairenin kira bedeli her sene kanuni oranda artırılmıştır. Hatta bu sene kanuni artış oranı %25 ile sınırlı olmasına rağmen tarafımca kiramı yaklaşık %70 oranında artırarak ödedim. Ev sahibine hiçbir kira borcumda bulunmamaktadır.

Yaşanan elim depremi ve ekonomik krizi bahane eden bazı ev sahiplerinin kiracılardan astronomik oranda zam talep ettiği aşikardır… Benim oturduğum evin sahibi de bu fırsattan yararlanmaya çalışarak 10.500 TL olan kira bedelini 55 bin TL’ye çıkarmak istemektedir. Bu yüzde bazında mevcut yasaya aykırı çok yüksek ve haksız bir artıştır, kabul edilemez… Hem mağdur kiracılara, hem de fırsatçı ev sahiplerine örnek teşkil etmesi açısından bu zammı asla yapmayacağımı ve bu konuda başlattığı hukuki mücadelelerinin sonuna kadar sürdüreceğime kamuoyuna duyurmak isterim…”