Ana sayfa Dizi Haberleri Tek Yürek tamam da TRT1’in elinden bu kadarı mı geliyor?

Tek Yürek tamam da TRT1’in elinden bu kadarı mı geliyor?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yaz ekranında kanalların ortaya koyduğu performansa bakılır ise bu noktada en iyi konumda atv bulunuyor. atv’nin ardından ise Star TV, Show TV ve Kanal D’nin tekrar yayınlarla doldurdukları bir yaz ekranına sahip.

tv8 eğlence anlayışı ile farklılaşırken, TRT1’in durumu da sorgulanıyor.

Tek Yürek gibi iddialı bir diziyi yaz ekranında devam ettirmesi TRT1 adına çok olumlu bir gelişme olarak duruyor. Tozkoparan dizisinin yeni eklenen isimlerle Pazartesi akşamları ekrana gelmesi de önemli bir artı.

Ancak TRT1’in yaz ekranına itirazlar da var. Eski dizilerin tekrar bölümleriyle doldurduğu yaz ekranı konusunda bu kadar büyük bütçelere sahip TRT1’den izleyiciler daha fazlasını bekliyor.

Medyafaresi’nden Anibal Güleroğlu, TRT1’un bu durumunu sorguladı ve eleştirilerde bulundu.

İşte o yazı:

Muhteşem Kraliçe, Baba Candır, Kalk Gidelim, Seksenler, Hangimiz Sevmedik, Vuslat derken sevilen dizilerinin tekrarlarını peş peşe vererek yayın akışını doldurmayı seçen TRT 1’in yaz ekranında yeni dizi adına şu an için bir atılım görünmemekte.

‘Tek Yürek’ ve ‘Tozkoparan’ dizilerinin yanı sıra ‘Aileler Yarışıyor’ ve ‘Rastgele’ yarışmalarıyla aile boyu yaz eğlenceliğini oluşturan kanala baktığımızda akşam kuşağında öne çıkan detay, yerli sinemanın başarılı örneklerine yer verilmesi! Yani TRT 1’de yaz ortamı için ekstradan bir çaba gözlenmemekte. Hal böyle olunca da ister istemez bir sıradanlık gelişiyor. Dev bütçeli işlere imza atan kurumun niçin yaz ekranını oluştururken özel bir çaba sarf etmediği ve ‘‘TRT 1’in elinden gelen bu mu’’ sorusu düşüyor akıllara.

Tek Yürek tamam da TRT1'in elinden bu kadarı mı geliyor? 7

Gönül isterdi ki, bütçe sıkıntısı yaşama kaygısı taşımayan ve ‘Ev Sineması’ gibi hamlelerle farklılığını yansıtan TRT 1 yayıncılığı özel kanallar gibi dizi tekrarlarına sığınarak yayın akışını doldurmak yerine, birbirinden farklı yeni yapımlarla renklendirme yoluna gitseydi yaz ekranını. Ama buna ihtiyaç duyulmamış ne yazık ki! Hayal kırıklığı yaşadım doğrusu.