Ana sayfa Dizi Haberleri Teşkilat dizisinde reytingler çok düşünce üçüncü sezon tehlikeye mi girdi?

Teşkilat dizisinde reytingler çok düşünce üçüncü sezon tehlikeye mi girdi?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında izleyicilerle buluşmaya devam eden Teşkilat, ikinci sezonuyla da çok etkili bir çıkış yaptı. Ancak Yargı dizisinin hikayesinin çok güçlü olması ve bir grup izleyicinin de bu diziye geçiş yapması ile birlikte Teşkilat, uzun süredir birincilik konusunda sıkıntılar yaşıyor.

Reytingleri bir ara 12’li seviyelerde gerçekleşen Teşkilat’ın 24 Nisan Pazar akşamı yayınlanan 44. bölümün sonuçları  yarı yarıya bir izleyici kaybını ortaya koyuyor. Tabii ki Ramazan ayının bundan etkisi var ve birçok dizi gibi Teşkilat’a da ilgi azaldı. Ayrıca havaların ısınmaya başlaması ile birlikte televizyon izlenme oranları da yavaş yavaş düşüyor.

Ancak bu gerekçeler hala çok etkili reytingler alabilen Yargı dizisine bakılınca çok da anlamlı değil… Kanal D’nin Yargı dizisi de düşüş yaşıyor ama Teşkilat gibi değil… Tüm kişilerde daha fazla izleyici kaybetmesine rağmen Yargı, AB ve ABC1’de hala sezonun en iyi yapımlarından birisi olduğunu gösteren yüksek reytingler sergiliyor.

24 Nisan Pazar akşamı da tüm kategorilerde birincilik elde eden Yargı dizisinin durumuna bakılınca aslında Teşkilat’ın ne kadar büyük kayıp yaşadığı daha net bir şekilde anlaşılabilir. Teşkilat dizisinin üçüncü sezonu olacak mı? İşte bu soru da tartışılmaya başlandı.

Teşkilat dizisinde reytingler çok düşünce üçüncü sezon tehlikeye mi girdi? 7

Çağlar Ertuğrul ve Deniz Baysal ikilisinin etkili partnerliği ve hikayenin de aksiyon dolu olması dizinin gelecek sezonda da devam edebilecek bir kapasiteye sahip olduğunu gösteriyor. Ancak reytinglerin bu kadar çok düşmüş olması, üçüncü sezonda ciddi bir ilgi azalması yaşanması ihtimalini de beraberinde getirebilir.

TRT1’in üçüncü sezonda da devam etmesi yönünde bir karar alması bekleniyor. Tabii ki reytingler sezon sonuna doğru daha da çok düşmez ve Ramazan’dan sonra artış yaşanır ise, üçüncü sezon daha garanti olacaktır.