Ana sayfa Dizi Fragmanları TRT1’den çok büyük bütçeli bir dizi daha! Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli’nin tarihi belli oldu!

TRT1’den çok büyük bütçeli bir dizi daha! Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli’nin tarihi belli oldu!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT 1 çok yüksek bütçeli yeni bir dönem dizisine daha imza atıyor. Hazırlıkları uzun süredir süren Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli dizisinin yayın tarihi belli oldu.

Bir süre önce yayınlanan Aşkın Yolculuğu: Yunus Emre dizisinin devamı niteliğindeki yeni yapım Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli’nin ilk bölümü 11 Şubat’ta TRT 1 ekranında izleyiciyle buluşacak.

Yapımcılığını Tekden Film’in üstlendiği dizinin hazırlıklarına yaklaşık altı ay önce başlanmıştı. Başrollerinde Burak Sevinç ve Derda Yasir Yena’ın yer alacağı dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Sena Çakır, Fırat Kopkorur, Sinan Albayrak, Kemal Başar ve Hüseyin Soysalan yer alıyor.

26 bölümden oluşacak dizide Ankara Kara Medrese’de bir molla olan Numan’ın, Somuncu Baba ile yolunun kesişmesinin ardından tasavvufla tanışmasını anlatıyor. Senaryosunu İsa Yıldız’ın kaleme aldığı dizinin yönetmenliğini ise Kamil Aydın ve Yücel Hüdaverdi üstleniyor.

Hazırlıklarına aylar önce başlanan dizinin çekimleri için İstanbul’da kurulan bir platoda Ankara, Bursa ve Adana şehirlerinin tarihi halleri aslına uygun olarak inşa edildi.

Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram Veli dizisinde, daha önce Söz dizisinde birlikte rol alan Burak Sevinç ve Derda Yasir Yenal yeniden bir araya geldi. Yeni dizide Burak Sevinç, Hacı Bayram-ı Veli’nin gençlik yıllarındaki Molla Numan karakterini canlandırırken Derda Yasir Yenal da Emir Buhari’ye hayat verecek. Somuncu Baba’yı ise deneyimli oyuncu Hüseyin Soysalan canlandıracak.