Ana sayfa Sinema TRT Ortak Yapımı “Aslan HÜRKUŞ Kayıp Elmas”ın Galası Gerçekleştirildi

TRT Ortak Yapımı “Aslan HÜRKUŞ Kayıp Elmas”ın Galası Gerçekleştirildi

tarafından ker_def

TRT Çocuk’un sevilen kahramanı Aslan, TRT ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) ortak yapımı olan “Aslan HÜRKUŞ Kayıp Elmas” ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 7 Ocak’ta vizyona girecek filmin İstanbul galasında konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, “Bu filmde Aslan HÜRKUŞ filmi aracılığıyla bir yandan TUSAŞ tarafından üretilen yerli ve milli gururumuz olan HÜRKUŞ’la macerasına tanıklık edeceğiz, bir yandan da çocukların aslında teknolojiyi sevmelerini sağlamaya gayret edeceğiz” dedi.

TRT Çocuk’un sevilen kahramanı Aslan, beyaz perde için gün sayıyor. TRT ve TUSAŞ ortak yapımı filmin İstanbul galası TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Atilla Doğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Yılın en havalı macerasını dünyanın en tatlı sinemaseverleriyle birlikte izleyeceklerini ifade eden TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, “Aslan, TRT Çocuk’un mucit kahramanı. Dolayısıyla Aslan aracılığıyla aslında biz hem çocuklarımıza yeni nesil bilgileri aktarmaya çalışıyoruz hem de teknolojiyi sevdirmeye gayret ediyoruz. Dolayısıyla bu filmde de Aslan HÜRKUŞ filmi aracılığıyla bir yandan TUSAŞ tarafından üretilen yerli ve milli gururumuz olan HÜRKUŞ’la macerasına tanıklık edeceğiz, bir yandan da aslında teknolojiyi sevmelerini sağlamaya gayret edeceğiz” açıklamasını yaptı.

TRT Ortak Yapımı “Aslan HÜRKUŞ Kayıp Elmas”ın Galası Gerçekleştirildi 7

“Aslan HÜRKUŞ Kayıp Elmas” filminin ön gösteriminin gerçekleştirildiği Kanyon AVM girişinde TUSAŞ’ın yerli üretimi olarak üretilen yeni nesil temel eğitim uçağı HÜRKUŞ ziyaretçileri karşıladı.

Galada, filmin yapımcısı Murat Kaya, Yönetmeni Sinan Güngör, filmin şarkısını seslendiren Manga grubunun solisti Ferman Akgül, yerli animasyon sektörünün temsilcileri, sinema, televizyon ve lisans sektörü yöneticileri, gazeteciler, Türkiye’nin önde gelen yayınevlerinin temsilcileri, çocuk vakıfları ve derneklerinin temsilcileri gibi sektörün önemli isimleri de etkinlikte katılımcı olarak yer aldı.

Çocukların yoğun ilgiyle takip ettiği TRT Çocuk karakteri Aslan’ın sinema filminde, Sevgi Evleri’nde kalan kimsesiz çocuklar ile şehit ve gazi çocukları da TRT Çocuk’un davetlileri olarak bulundu. Etkinliğe Aslan ve arkadaşları ile HÜRKUŞ’un maskotları da minikler ile buluştu.
“Aslan HÜRKUŞ Kayıp Elmas” 7 Ocak’ta tüm Türkiye’de vizyona girecek.