Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1 bir dizi yaptı, gönülleri buluşturdu, özel kanalların başaramadığını başardı!

TRT1 bir dizi yaptı, gönülleri buluşturdu, özel kanalların başaramadığını başardı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Televizyon sektöründe özel kanallar ile kamu yayıncısı TRT1 arasında diziler konusunda müthiş bir yarış başladı… Özel kanallar reyting uğruna her türlü konuyu öne çıkartan dizilere yol verebiliyor. İhanet, kavga, silahlı çatışma, aldatma, kandırma, entrika ve bunlar gibi birçok olumsuzluk içeren yapımlar boy boy özel kanallarda izleyicilerin karşısına çıkıyor. Ancak TRT1 kamu yayıncısı olarak ya tarihi dizilerle, ya psikolojik gerilim içeren ama izleyicilere kendi hayatlarına ayna tutacak mesajlar içeren yapımlarla ya da eğlenceli ve gönülleri buluşturan dizilerle bu yarışa dahil oluyor.

2020-2021 sezonunda atağa kalkan TRT1, üst üste önemli projeleri ekrana sürdü. Uyanış Büyük Selçuklu, Masumlar Apartmanı ve Gönül Dağı dizileri bu noktada izleyicilerden güçlü karşılık buldu. Tövbeler Olsun isimli komedi dizisi de bu türü sevenler için bir alternatif oldu. Bunun yanı sıra günlük dizilerle de izleyicilere ekranda tutan TRT1’in en beğenilen projelerinden birisi de Gönül Dağı olarak duruyor.

Cumartesi akşamları yayınlanan dizi bozkırın tüm güzelliklerini ekrana getiriyor. Anadolu insanının sıcaklığını sunan dizide ne entrika var, ne silahlar patlıyor, ne aldatma ne de ailece izlemeye çekinilecek bir görüntü var…

Gönül Dağı dizisinin ilk 7 bölümü izleyicilerle buluştu. Dizinin hayranları da sosyal medyada yapıma övgü üstüne övgü yapıyor…Naif ve güzel seven adamların da ve kadınların öne çıktığı dizide, gençlerin güzel bir amaç uğruna birliktelik yapması da önemli bir mesaj olarak duruyor.

Berk Atan ve Gülsim Ali İlhan’ın başrolündeki dizide önemli isimler buluştu. “Bu dizi hiç bitmesin… Allah bu diziye Arka Sokaklar ömrü versin” diye yorumlar yapan dizi hayranları, Gönül Dağı’nın her yeni bölümünü hasretle bekliyor.

“Kaybettiğim tüm duyguları burada hissedebiliyorum” diyen izleyiciler, dizinin kendilerini geçmişe götürdüğü ve güzel yıllarını yeniden hatırlattığını belirten ifadelerde de bulunuyor.

Dizi izleyicileri duygusal anlamda çok etkiledi ve reytingler de çok iyi geliyor. Hem de tüm izleyici gruplarından ilgi gören bir dizi oldu Gönül Dağı… Yani sınıf veya kültür farklılıklarının hepsi bir kenara bırakılarak, izleyicilerin gönülleri bu dizide buluştu gibi bir durum oluştu.

Gönül Dağı dizisinin 8. yeni bölümü 12 Aralık Cumartesi akşamı yayınlanacak. İlk fragman paylaşıldı. İzleyiciler şimdiden yeni bölümü iple çekiyor.

Dizinin yeni bölümünde verilen şu mesaj da çok ince ve güçlü: “İçten içe dert ettiğini biliyorum. Ama etme. İnsanlar çalsa çalsa bir avuç demir yığınını çalarlar. Hayallerini çalamazlar ki…”