Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’de bir dizi daha final yaparken, bir başka iddialı dizi ise can çekişiyor!

TRT1’de bir dizi daha final yaparken, bir başka iddialı dizi ise can çekişiyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında son dönemde birbiri ardına başarılı diziler yer alıyor. Bu yapımlardan birisi de ikinci sezonu devam eden Kasaba Doktoru oldu. Ozan Akbaba, Hazal Subaşı, Deniz Can Aktaş ile Vildan Atasever’in başrolünde yer aldığı Kasaba Doktoru beğeni toplayan bir yapım oldu.

Dizinin bir ara reytingleri çok iyi gelmesine rağmen, son aylarda istenilen başarı yakalanamadı. Hikayenin de zorlanmaya başlaması ile birlikte TRT1’den final kararı geldi. Kasaba Doktoru dizisi 18 Ocak Çarşamba akşamı yayınlanacak olan 32. bölümü ile birlikte ekran ömrünü tamamlayacak. TRT1’de bir de çok iddialı tarihi dizi Barbaros Hayreddin büyük hayal kırıklığı yarattı.

TRT1'de bir dizi daha final yaparken, bir başka iddialı dizi ise can çekişiyor! 8

Tolgahan Sayışman’ın 2 yıl sonra yeniden televizyon dizilerine dönmesini sağlayan tarihi dizi projesi ne yazık ki beklentileri karşılayamadı. İki yıldır üzerinde titizlikle çalışılan Barbaros Hayreddin Paşa’nın hikayesinin anlatılması konusu TRT1 adına adeta bir başarısızlık hikayesine dönüştü.

Engin Altan Düzyatan ile Ulaş Tuna Astepe’nin geçen sezon Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi ile büyük bir çıkış yapma hedefi de gerçekleşmedi. Barbaros Hayreddin Paşa’nın hikayesini anlatma konusunda TRT1 bu sezon da yeni bir hikaye düzeni ve yeni oyunculardan kurulu bir kadro oluşturdu.

TRT1'de bir dizi daha final yaparken, bir başka iddialı dizi ise can çekişiyor! 9

Tolgahan Sayışman’ın da başrolde yer alması dizinin büyük çıkış yapmasında etkili olmadı. Hikayesi ile milyonları etkilemesi beklenirken, Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı isimli dizi ne yazık ki çok düşük reytingler alabiliyor.

Cuma akşamı 4. bölümü yayınlanan dizi o kadar düşük oranlar elde etti ki, TRT1 adına bu projenin de izleyicilerden yeterince destek göremediğini belirtmek gerekiyor.

Barbaros Hayreddin dizisinin 13 Ocak Cuma akşamı tüm kişilerde 26. olduğunu, AB grubunda 18.’lik elde ettiğini ve ABC1’de de günü 21. sırada tamamladığını belirtelim.