Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’de seyredilmesi tavsiye edilen ama reytingleri ile hayal kırıklığı yaratan bir dizi!

TRT1’de seyredilmesi tavsiye edilen ama reytingleri ile hayal kırıklığı yaratan bir dizi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında tarihi projeler birbiri ardına geliyor… Yeni dizilerden birisi de Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli isimli yapım oldu… İstanbul’da kurulan özel platoda geniş bir kadro, yoğun bir emek ile 7 ay çalıştı…

Ankara, Bursa ve Adana illerinin 14. yüzyıldaki haline uygun şekilde dekorlar yapıldı. Yüzlerce kişi bu yapım için çalıştı ve geniş bir oyuncu kadrosu da çekimlerde bulundu. Burak Sevinç’in başrolünde yer aldığı ve Molla Numan’ın Hacı Bayram-ı Veli’ye dönüşmesini anlatan dizi için verilen bunca emeğin karşılığında reytingler pek de iyi gelmiyor.

7 ay süren çekimlerin ardından 26 bölümü çekilen dizi Cuma rekabetinde 5 rakibi ile mücadele etmekte zorlanıyor.. Arka Sokaklar, Aziz, Yalnız Kurt, Aşk Mantık İntikam ve Kaderimin Oyunu dizileri ile rekabet etmek TRT1 dizisi için hiç kolay değil…

Kırmızı Oda’nın bile ikinci sezonun ortasında bu rekabetten çekildiğini düşünürseniz, TRT1’in yeni dizisinin şansının da fazla olmadığı daha iyi anlaşılacaktır.

TRT1'de seyredilmesi tavsiye edilen ama reytingleri ile hayal kırıklığı yaratan bir dizi! 7

Ancak kamu yayıncısı toplumsal bir hizmet anlayışı ile diziyi ekrana getirdi ve reyting kaygısı olmaması da hikayeyi sevenler için iyi bir durum.

TRT1 ekranında çok başarılı ve reyting rekorları kırmasına alıştığımız yapımların bir bir sıralandığı bu ortamda, Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli dizisi, cuma akşamlarının en düşük reytingleri alan dizi oldu…

Dizinin üçüncü bölümü 25 Şubat akşamı yayınlandı ve tüm kişiler kategorisinde yirmi beşinci sırada yer alan dizi, AB’de ise günü on dördüncü olarak tamamladı ve ABC1’de de on yedinci sırayı elde etti.

Burak Sevinç’in başrolünde yer aldı; Hüseyin Soysalan, Sena Çakır, Atakan Yarımdünya, Kemal Başar, Sinan Albayrak ve Fırat Topkorur’un da kadrosunda bulunduğu dizi etkileyici bir hikayeye sahip.

Dizinin 4. yeni bölümü yine heyecanlı anlar yaşatacak. İşte 4 Şubat Cuma günü yayınlanacak 4. bölümden ilk fragman: