Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’in Balkan Ninnisi dizisi, Makedon ve Arnavut halkının da sevgisini kazandı!

TRT1’in Balkan Ninnisi dizisi, Makedon ve Arnavut halkının da sevgisini kazandı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Erdal Özyağcılar’ın uzun yıllar sonra yönetmen Serdar Akar ile birlikte Makedonya’ya gitmesine ve yeniden sete çıkmasını sağlayan dizi Balkan Ninnisi olmuştu. Sektörün bu iki önemli ismi daha önce Elveda Rumeli dizisi için yine Makedonya’da uzun yıllar bulunmuştu.

Balkan Ninnisi dizi projesi Üsküp’te çekiliyor ve bölge halkından da büyük ilgi görüyor. Türkiye’de halkın Balkan topraklarına ve kültürüne olan ilgisi ne kadar büyük ise, benzer bir durum Balkan ülkelerinde de yaşanıyor.

Üsküp’te yaşayan Makedon, Arnavut ve Türk topluluklar birlikte aynı vatanı paylaşma başarısını sergilerken, Balkan Ninnisi dizisi de buna destek sağlayan önemli bir kültürel proje konumunu elde etti.

Özlem Türkad, Emre Bey ve Merih Öztürk gibi isimlerin de başrolünde yer aldığı dizide Balkan kökenli oyuncu Erman Saban da yer alıyor. Erman Saban, Türkiye’de uzun yıllardır yer aldığı projelerle tanınan Ertan Saban’ın kardeşi.

Balkan Ninnisi dizisinin bölge halkı üzerindeki olumlu etkisinden bahseden Erman Saban, şunları söyledi: “Üsküp’te tabii ki haliyle genel olarak güzel, hoş tepkiler alıyoruz Üsküplüler tarafından. Arnavut kardeşlerimizin çoğunda evlerinde çanak anten bulunmaktadır bu vesileyle Türk kanallarını izlemekteler, onlardan da genel olarak güzel tepkiler almaktayız… Makedon kardeşlerimiz de, bir şekilde sosyal medyadan, internetten diziyi alt yazılı bir şekilde izliyorlar… Dizimiz de de geçen “Burası Üsküp burada hayat beraber” repliği gibi…”

TRT1'in Balkan Ninnisi dizisi, Makedon ve Arnavut halkının da sevgisini kazandı! 7

Erman Saban aynı zamanda oyuncu arkadaşlarına şive konusunda destek de oluyor. Yıllar önce Elveda Rumeli dizisinde de rol alan Erman Saban, oyunculuk kariyerine de bu proje ile başlamıştı. Sonrasında birçok farklı dizi ve sinema filminde de yer alan Erman Saban, şu anda bulunduğu noktadan çok memnun:

“Daha önceki projelerden gelen tekliflerdeki heyecanım ne ise aynı şekilde mutlu oldum ve heyecanlandım doğal olarak… Buralarda çekilen ilk dizimiz olan “Elveda Rumeli” Balkanlar ve Türkiye’de oldukça ses getirmiş, geniş kitlelere yayılmıştı…O dönemdeki heyecanımız ne ise aynı şekilde ”Balkan Ninnisi” dizi projesine de mutlulukla, sevinçle başlamış olduk.”