Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’in iki yeni dizisi, Show TV’nin hesaplarını alt üst etti!

TRT1’in iki yeni dizisi, Show TV’nin hesaplarını alt üst etti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Cumartesi akşamları reyting rekabetinde önemli gelişmeler yaşanıyor . Bu gelişmelerden en dikkat çekeni ise TRT1 ekranlarında ilk 9 bölümü yayınlanan Gönül Dağı dizisinin ortaya koyduğu müthiş yükseliş. Berk Atan ve Gülsim Ali İlhan’ın başrollerinde yer aldığı dizinin dün akşam elde ettiği reytingler muazzam.

TRT1’in bu sezon Uyanış Büyük Selçuklu, Masumlar Apartmanı ve Gönül Dağı dizileri ile birinciliklere abone olması, özel kanalların hesaplarını da alt üst etti. Show TV hem pazartesi akşamı Çukur ile birincilikten oldu hem de Cumartesi akşamları Kuzey Yıldızı’nın ikinciliğe gerilemesine razı geldi…

TRT1'in iki yeni dizisi, Show TV'nin hesaplarını alt üst etti! 9

Gönül Dağı dizisi sürekli yükselen bir performans sergiliyor ki, 8-9 arasına kadar yükselttiği reytingleri ile dün akşamın tüm kategorilerdeki birincisi oldu. Kuzey Yıldızı ise total grubunda ikinciliği elde etti. Kuzey Yıldızı, yine AB’de ilk 10 program arasına giremezken, ABC1 grubunda ise günü 6. sırada tamamladı.

TRT1'in iki yeni dizisi, Show TV'nin hesaplarını alt üst etti! 10

TRT1 önce Uyanış Büyük Selçuklu ile Pazartesi akşamları Çukur’un birinciliklerine son verdi… Genellikle de tüm kategorilerde birinciliği elde etmeye başladı. Tabii arada Çukur dizisinin de totalde birinci olduğu haftalar oldu… Ancak AB ve ABC1’de Uyanış Büyük Selçuklu birinciliği kimseye kaptırmıyor.

Gönül Dağı dizisi de artık tüm kategorilerde Cumartesi akşamları için rakipsiz bir dizi olarak ortaya çıktı. 8-9 arası reyting oranları elde eden TRT1 dizisi için bu müthiş bir sıçrama…

Kuzey Yıldızı ise geçen sezondan bu yana totalde birinciliği elinde bulunduruyordu. Ancak 8’li oranlar almasına rağmen TRT1’in gerisinde kaldı. Dizinin AB’de 3’ün altına gelmesi ise şaşırtıcı bir sonuç olarak dikkat çekti.

İşte 19 Aralık Cumartesi akşamı ilk 10 program listesi:

TRT1'in iki yeni dizisi, Show TV'nin hesaplarını alt üst etti! 11