Ana sayfa Dizi Haberleri TRT’nin iddialı dizisi Hay Sultan başlamadan, başroldeki usta isim ayrıldı, bir diğeri geldi!

TRT’nin iddialı dizisi Hay Sultan başlamadan, başroldeki usta isim ayrıldı, bir diğeri geldi!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – TRT1 için bir süredir hazırlıkları süren yeni bir dönem dizisi ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. Hay Sultan ismini taşıyan dizi için çalışmalar başlamış fakat pandemi nedeniyle çekimlerine ara verilmişti. Geçtiğimiz haftalarda yeniden çekimlere başlandığı ama başrolün ayrıldığı ortaya çıktı!

Dizinin başrolünde usta oyuncu Çetin Tekindor oynuyordu. Ancak artan koronavirüs vakaları ve risk nedeniyle Tekindor’un diziden ayrılma kararı aldığı öğrenildi.

75 yaşındaki usta oyuncu Çetin Tekindor’un ayrılması ile birlikte bir başak usta isim başrolde oynamaya başladı. Abdülkadir Geylani’nin hayat hikayesinin anlatıldığı dizinin yeni başrolü Mehmet Özgür oldu.

TRT'nin iddialı dizisi Hay Sultan başlamadan, başroldeki usta isim ayrıldı, bir diğeri geldi! 9

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın twitter hesabından verdiği bilgilere göre; Çetin Tekindor, pandemi devam ettiği sürece çalışmayı düşünmüyor. İlerleyen yaşı nedeniyle risk grubunda olan oyuncunun sağlığı için bu kararı aldığı görülmekte.

TRT'nin iddialı dizisi Hay Sultan başlamadan, başroldeki usta isim ayrıldı, bir diğeri geldi! 10

TRT1’in son dönemdeki dönem dizilerine bir yenisini daha ekleyeceği Hay Sultan projesinin yapımcısı Akli Film. Dizide ayrıca Melisa Aslı Pamuk da rol alıyor.

Melisa Aslı Pamuk, Hay Sultan ismini taşıyan bir dizi ile anlaştı. Dizi, TRT1 ekranlarında yayınlanacak. Kadroda sinema-dizi ve tiyatronun usta ismi Çetin Tekindor da yer alıyor.

TRT'nin iddialı dizisi Hay Sultan başlamadan, başroldeki usta isim ayrıldı, bir diğeri geldi! 11

İddialı bir yapım olan dizi için İstanbul Çekmeköy’de özel bir plato hazırlandı ve tüm oyunculara da döneme uygun kıyafetler dikildi.

Dizinin yönetmenliğini ise 1981 doğumlu genç ve başarılı bir isim olan Emir Khalilzadeh yapıyor. Kadroda ayrıca Emre Erçil, Cemal Toktaş ve Burak Tamdoğan da yer almakta.

Her bölümü 60 dakika olarak çekilecek olan dizi 30 bölüm çekilecek. Senaryosunu İsa Yıldız’ın yazdığı Hay Sultan’ın çekimlerinin 4 ayda bitmesi planlanıyor. Dizinin müziklerini de Zeynep Alasya yapacak.