Ana sayfa Sosyal Medya Tuğba Melis Türk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Tuğba Melis Türk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Tuğba Melis Türk, 7 Eylül 1990 tarihinde Bulgaristan’da doğmuştur. Türk dizi, sinema, tiyatro oyuncusu ve model.

Adı: Tuğba Melis Türk
Doğum Tarihi: 7 Eylül 1990
Doğum Yeri: Bulgaristan / Sofya
Boyu: 1.75 m.
Kilosu: 58 kilo
Burcu: Başak
Göz Rengi: Yeşil
Kardeşleri: Mustafa Kemal Türk
Instagram: https://www.instagram.com/tugbamelisturk/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Tuğba Melis Türk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 3

Ailesi: Baba tarafı Azeri kökenli, annesi Bulgaristan göçmeni.  Bir erkek kardeşi var. “Annem tatildeyken beni Bulgaristan’da doğurmuş. Tam bir Doğu-Batı karışımıyım, babam Malatyalı, annem Bulgaristan göçmeni. Anneme de babama da benzerim, göz rengim anneme, yüz hatlarım babama benziyor.

Çocukluk yılları: “Yaramaz, erkek gibi bir çocuktum. Lisede ise çok çalışkan, içe kapanık oldum. Sayısal çalışıyordum sürekli.  Okul bitince ailem eğitimimi yönlendirdi. Kimya okumamı istiyorlardı, kazandım da. Ama okumayacağım dedim. Bu kız boş gezenin kalfası boş olacak dediler, korktular. Öğrencilik hayatımda çok çalıştım ama bir yandan da hem korodaydım hem resim yapardım, sanata karşı hep bir ilgim ve becerim vardı. Şiir yazarım, sesim iyidir. Kulağımın çok iyi olduğunu söylerdi hocalarım. Oyun da yazardım. Konservatuar okudum, kimya okusam mutlu olamayacaktım.”

Eğitim hayatı: Eğitimini İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü’nde tamamladı. Akademi Neo’da oyunculuk dersleri aldı.

Hayatının dönüm noktası: 2009 yılında Miss Turkey Güzellik Yarışması’nda finalist, ‘Miss Kemer Güzellik Yarışmasın’da ise ikinci oldu. 2011 yılında katıldığı ‘Best Model of Turkey Yarışması’nda birinci oldu. Aslında kafasında hep oyunculuk vardı. “Mimar Sinan’a girememiştim. Doğum günü sabahı eve mektup geldi İstanbul Aydın Üniversitesi’nden. Aslında başvuru yapmamıştım. Ama anneme burada okuyacağım dedim ve sınavlarına hazırlandım. Ben aslında önce oyuncuydum. İnsanlarda nedense hep ‘Modellikten oyunculuğa geçilir’ gibi bir algı var. Benim de basınla haşır neşir olmam modellikten sonra başladığı için herkes model olduğumu sanıyor. Aslında 8 yıldır dizi setlerindeyim ve modelliğe sonradan başladım. Zaten önceden çok kiloluydum, 68 kilo falandım! Modellik yapmama imkân yoktu. Boyum da 1.75.  Çok göstermiyordum ama yine de diğer arkadaşların iki katı gibi duruyordum. 38 bedendim, zayıfladım, 1 yılımı aldı. Bu arada sürekli de dizi görüşmelerine gidiyordum. ‘Annem’ dizisi ile ekran yolculuğum başladı.  Sonrasında tiyatro yaptım. Zaten üniversitede okurken ek iş gibi modellik yapmaya başladım. Çünkü direkt öğrenci kafasına giriyorsun ve ‘Ek iş yapmalıyım’ diye düşünüyorsun. Annem ve arkadaşlarım da modellik yapmam konusunda ısrarcıydı ama ben ‘Kiloluyum, nasıl yaparım?’ diyordum.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2007 yılında, ‘Annem’ dizisinde canlandırdığı ‘Başak’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kara Ekmek’ dizisinde canlandırdığı ‘Canan’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Başak burcunun özelliklerini taşıdığını belirtiyor. “Yaptığım her şeyi tam yaparım. Başak burcuyum. Titiz, detaycı, kendini garantiye alan bir burç.  Her insan kadar takıntılarım var ama bunlar hiçbir zaman aşırıya kaçmadı. Çok titizim sadece, Sürekli kendi makyaj malzemelerim olacak, hangi sete gidersem gideyim kendi fırçalarımı kullanırım. Tek takıntım bu. Ama sonuçta cilt önemli bir şey ve biz de yüzümüzle para kazanıyoruz. Dikkat etmek zorundayım. Annem her zaman mantıklı hareket ettiğimi söyler. Ne istediğimi bilirim, aynı zamanda merhametliyim. Kendimle alakalı kararlarda mantığımı kullanırım.”

Düşünce yapısı: Hayatta her şeyin ‘hayırlısı’na inanıyor. “Mutlu bir insanımdır genellikle. Çünkü sevdiğim işi yapıyorum, genelde olumluyumdur zaten. İnsanlar bir uçak kaçırdıklarında ya da benzer bir durumda hemen mutsuz oluyorlar mesela. Ben onda bile mutlu oluyorum ve diyorum ki: ‘Hayırlısı, belki bir kaza olacaktı, kısmet böyleymiş.’ Bu da hayatın her alanında olumlu olmamı sağlıyor. Mutsuz olduğum nokta pek yok.”

İlk sinema filmi: Biray Dalkıran / Cehenem 3D

Tuğba Melis Türk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 4

Hayata bakışı: “Bir şeyi gerçekten çok istediğinde eğer hayırlısıysa mutlaka oluyor. En mutlu olduğum anlarda bile ki her insanın vardır öyle zirve noktaları şöyle bir durup ‘Evet, şu an çok mutluyum ama ileride bana mutsuzluk getirecekse bir şekilde bitsin’ derim.

İş hayatına bakışı: Best Model Yarışması ile basın tarafından tanındığını ve sektörde ön plana çıkabildiğini düşünüyor. “Bu konuda tabii ki genelleme yapmak istemem ancak ben biraz daha sade yaşamayı seven biri olduğum için basın beni çok tanımıyordu, bu yüzden de yapım şirketlerine gittiğimde daha tanınan isimleri tercih edebiliyorlardı. Best Model Yarışması beni basına tanıttı ve daha çok ön plana çıkmamı sağladı. Yapımcıların bazıları geçmiş tecrübelerine bakarken bazıları sadece etiketinle ilgileniyor. Bunu eleştirmiyorum, neticede onlar da kazanmak istiyor. Etiketten kastım, güzellikten ziyade, ne kadar göz önünde olduğuna, basında ne kadar yer aldığına ve ne kadar reklamın olduğuna bakıyorlar. Basamakları ne kadar çok tırmanırsan o kadar çok iş geliyor. Ben de ‘İyi o zaman, Best Model’e katılıyorum’ diyerek şansımı denedim. Orada da 1. oldum zaten, benim için büyük şans oldu. Çünkü hep söylüyorum, Best Model’i basamak olarak kullandım. Herkesin bir yolu var, benim seçimim bu oldu. Böylece basın ve halk beni tanımış oldu. İlk dizimi ‘Adını Feriha Koydum’ zannedenler var hâlâ çünkü yarışmadan sonraki ilk dizimdi. Halbuki öncesinde Kolpaçino Bomba sinema filmi var, Cehennem var, Annem dizisi, Bez Bebek dizisi var. Bu işlere yeni başlamak isteyenlere şunu söylemek isterim, hayat oyuncular için sadece pırıltıdan ibaret değil. Çok çalışmadan, emek vermeden yapılırsa her şey çok ağır geliyor.”

Kariyer planı: Hayatı boyunca oyuncu olmak istedi ve hayatının sonuna kadar da oyunculuğa devam etmek istiyor. “Bu meslekte kalacağım ama açıkçası modellik de hoşuma gitti. Öylesine başlayıp sonra sevdim. Yine de hiçbir zaman ‘Ben modelim’ diyemem, öyle dersem modellere büyük saygısızlık olur. Şenay Akay, Çağla Şikel gibi isimler mesleklerini hakkıyla yerine getiren isimler, modellik için çalışmış, çok özveride bulunmuşlar. Ben onlar kadar çalışmadım, dolayısıyla kendime model dersem haksızlık olur. Mutlaka yüksek lisans yapmak istiyorum çünkü hedeflerim arasında eğitmenlik de var. Hayatım nereye giderse gitsin, sanatın bir ucundan tutacağım. İleride drama üzerine bir okul açabilirim, yüksek lisans yapıp okulda da kalabilirim.

Gelecek Hayali:  İleride, yazdığı yazıları kitap haline getirmek istiyor. “Çocukluğumdan beri hep kısa kısa yazılar yazarım. Çok mutlu ya da çok üzgün olduğum zamanlarda duygularımı yazıya döküyorum. Yazdıklarım çoğunlukla kendimle ilgili olmuyor, sadece o anki yaşadığım duygu yoğunluğu bana ilham vermiş oluyor. Bugüne kadar bir sürü yazım birikti, zamanını öngöremesem de onları kitap haline getirmek istiyorum.”

Modayı takip ediyor mu? Yerine göre, farklı farklı giyim tarzlarını seviyor. “Birçok modacıyla çalışma fırsatı bulduğum için rahatlıkla söyleyebilirim ki, artık ülkemizde moda günden güne daha farklı, daha özel bir yer kazanmaya başladı. Birbirinden iyi, dünya standartlarında modacılarımız olduğunu düşünüyorum. Yerine göre farklı farklı giyim tarzlarını seviyorum ama genelde spor şık giyinmeyi tercih ediyorum. Siyah benim vazgeçilmez rengim, özellikle de siyah ve beyazın bütünleştiği kombinleri severim. Yaz aylarındaysa renk tercihim sınırsızdır, bütün renkleri kombinlerimde kullanıyorum. Ama ağırlıklı olarak mor, beyaz ve maviyi tercih ediyorum.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019- Hayatta Olmaz

2017- Tutsak / Nazlı

2017/2018- Fazilet Hanım ve Kızları / Nil

2016- Muhteşem Yüzyıl: Kösem / Katherina

2015/2016- Kara Ekmek / Canan

2014/2015- Kaçak / Zeynep Gülyüz

2014- Şimdi Onlar Düşünsün / Özge  (Konuk Oyuncu)

2013/2014- Merhamet / Melike

2014- Hatasız Kul Olmaz /  Duygu

2014- Sana Bir Sır Vereceğim / Deniz

2012- Leyla ile Mecnun / Dilek

2012- Adını Feriha Koydum / Rüya

2012/2013- Krem / Şelale

2008- Sevgili Düşmanım /  Ezgi

2007- Arka Sokaklar/ Nesrin

2007/ Bez Bebek

2007- Annem/  Başak

SİNEMA FİLMLERİ

2021- Sağlık Oluversin Gari

2021- Aşk Oluversin Gari/ Seda

2020- Petrol Sevdası/ Emine

2019- Hayatta Olmaz

2017- 2 by 2 (Kısa Film)

2016- Kolpaçino 3. Devre

2012- Laz Vampir Tirakula/ Mine

2011- Kolpaçino: Bomba/ Cemile

2010- Cehennem 3 D

TİYATRO OYUNLARI

2015- The Mexicans/  Amanda

KATILDIĞI TV PROGRAMLARI

2020- Survivor Türkiye (Yarışma)