Ana sayfa Sağlık Haberleri Tüp mide ameliyatı nedir? Obezite tedavisinde etkisi nedir?

Tüp mide ameliyatı nedir? Obezite tedavisinde etkisi nedir?

tarafından zk zk

Woman TV’de ekrana gelen Kadın Hayattır programına Genel Cerrahi/Obezite ve Metabolik Cerrahı Doç Dr. Köksal Bilgen katıldı.

Son yıllarda tüm dünyayı etkileyen obezite konusunda bilgiler veren Bilgen, obezite tedavisindeki yöntemleri de anlattı.

Obezite’nin ne olduğunu ifade eden Doç. Dr. Köksal Bilgen, vücut kitle endeksinin ölçülmesiyle ortaya çıkan durumla belirlendiğini ifade etti.

Bilgen, oObezitenin diyabet, hipertansiyon ve kalp rahatsızlıklarına davetiye çıkardığını da belirtti. Diyet, egzersiz ve yaşam tarzının değiştirilmesi yöntemiyle kilo veremeyen kişilere bu tür ameliyatların yapılabileceğini aktardı.

Obezite ile ilgili son dönemlerde çok konuşulan tüp mide konusunu da anlatan Doç. Dr. Köksal Bilgen, aynı zamanda meme kanseri ile ilgili açıklamalar yaptı.

Meme kanserinin nasıl belirtiler gösterdiğini anlatan Bilgen, mamografi’nin rutin, günlük çekilmesinin meme kanserlerini azalttığına işaret etti.

Kadınların belli bir yaştan sonra mamografi çektirmeleri gerektiğini vurgulayan Köksal Bilgen, erken evrede yakalamanın önemine işaret etti.

Ayrıntıları videodan izleyebilirsiniz…