Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Türk Sineması bir ismi daha kaybetti! Süleyman Turan’ın vefatının acı perde arkası!

Türk Sineması bir ismi daha kaybetti! Süleyman Turan’ın vefatının acı perde arkası!

tarafından ker_def

Yeşiçam’ın önemli isimlerinden Süleyman Turan, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.19 Kasım 1936 İstanbul doğumlu olan Süleyman Turan, 1963 yılında Ses Dergisinin düzenlediği yarışmayı kazanarak aynı yıl oyunculuğa adım atmıştı. İlk filmi Sayan Bayan idi… Yılmaz Güney’in yönettiği 1971 yapımı Yarın Son Gündür filmiile 9. Antalya Film Şenliği’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Bir yıl sonra aynı ödülü Güllü isimli filmle kazandı.

Birçok filmde rol aldı. Yeşimçam’ın en sevilen aktörlerinden birisi olarak anıldı.Tiyatro alanında da önemli hizmetlerde bulundu. Bazı televizyon dizilerinde rol alan Süleyman Turan, Yılan Hikayesi dizisinde Kemal karakteri ile 1999-2002 yılları arasında ekranda yer aldı.

Yaşamını Kadıköy’de sürdüren Turan’ın vefatının acı bir perde arkası var… 2 gün önce evinde kalp krizi geçirdiği ortaya çıkan 82 yaşındaki sanatçının cenazesi bugün komşularının ihbarı sonucu eve gelen polis tarafından ortaya çıkartıldı.

Kapıdaki gazeteleri almadığı için şüphelenen komşuları, polis çağırınca Süleyman Turan’ın evinde 2 gün önce kalp krizi sonucu vefat ettiği öğrenildi.