Ana sayfa Sosyal Medya Türkiye’de izlenme rekoru kıran Bergen filmi yurt dışında hangi ülkelerde vizyona girdi?

Türkiye’de izlenme rekoru kıran Bergen filmi yurt dışında hangi ülkelerde vizyona girdi?

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – ‘Acıların kadını’ lakaplı arabesk şarkıcısı Bergen’in hayatını konu alan Bergen filmi  Türkiye’de 4 Mart’ta vizyona girmişti.

Yapımcılığını Orchestra Content’in yaptığı ve dağıtımını CJ ENM Türkiye’nin üstlendiği sezonun en merakla beklenen filmi ‘Bergen’ için seyirci sinemaya salonlarına adeta akın etti!

Gişe rekoru kıran film ilk hafta sonunda 1.1 milyon kişi tarafından izlendi. Bu rakamın, 2017’den bu yana en yüksek mart hafta sonu olduğu belirtildi. Bergen’in hayatını anlatan film gösterime girer girmez büyük ilgi gördü. Farah Zeynep Abdullah da Bergen performansıyla büyük beğeni topladı.

Oyuncu, instagram hesabından yaptığı paylaşımda hayranlarına filmin yurt dışında da gösterime girdiğinin müjdesini verdi.

Türkiye'de izlenme rekoru kıran Bergen filmi yurt dışında hangi ülkelerde vizyona girdi? 7

Türkiye’de gişe rekoru kıran Bergen filmi Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İsviçre, Avusturya ve İngiltere’de de vizyona girdi. Farah Zeynep Abdullah paylaşımında filmin Danimarka ve Azerbaycan’da ise 17 Mart tarihinde sinemaseverlerle buluşacağını belirtti.

Senaryosunu Yıldız Bayazıt ve Sema Kaygusuz’un yazdığı ‘Bergen’ filminde, Bergen’in gücünü hayallerinden, sesinden ve hayata dair hiç vazgeçmediği umudundan alan yetenekli bir müzisyen olduğu vurgulanıyor.Yaratıcı yapımcılığını Mine Şengöz’ün yaptığı filmin yönetmenleri Mehmet Binay ve Caner Alper.

Filmin güçlü oyuncu kadrosunda bütün şarkıları seslendiren Farah Zeynep Abdullah’la birlikte, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran başrolleri paylaşırken ayrıca, Nergis Öztürk, Ali Seçkiner Alıcı, Ahmet Kayakesen, Arif Pişkin, Şebnem Sönmez, Nurcan Eren ve Suzan Kardeş gibi birbirinden yetenekli isimler yer alıyor.

Filmin olağanüstü özgün müzikleri ise usta sanatçı Mazlum Çimen ve Saki Çimen imzasını taşıyor.