Ana sayfa Dizi Haberleri Üç Kuruş dizisi büyük iddia ile başladı ama son haberler pek iç açıcı değil!

Üç Kuruş dizisi büyük iddia ile başladı ama son haberler pek iç açıcı değil!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV’nin uzun süreli ve iddialı yapımı Çukur dizisi sona erdiğinde, yerine Üç Kuruş dizisinin geleceği ve aynı şekilde fenomen bir proje olacağı algısı yaratılmıştı. İzleyici, Çukur’un ardından gelecek olan bu diziyi merakla bekledi! Kanalın benzer özel projeleri Pazartesi akşamı yayınladığı malum. Üç Kuruş da Çukur’un yerine gelince, beklentiler de yüksek tutuldu.

İlk bölümlerde izleyici bambaşka bir hikaye ile karşı karşıya kaldı. Bir Roman mahallesinde geçen hikayede Uraz Kaygılaroğlu, dizideki Roman karakter Kartal için imaj değiştirmişti. Sarı ve ilginç kesim saçları, salaş hali, duruşu ve tavrıyla farklı bir şekilde izleyicinin karşısına geldi.

Ekin Koç, polis rolüyle diziye dahil olurken, Aslıhan Malbora ve Nursel Köse de Roman aile üyeleri olarak dizide yer almaya başladılar. Usta oyunculardan Zafer Algöz de mafya babası Nezih rolüyle diziye renk kattı. Nesrin Cavadzade ise sürpriz girişiyle ayrıca ilgi topladı. Kadro beğenildi, hikaye hatırı sayılır bir izleyiciyi çekmeyi başardı.

Üç Kuruş dizisi büyük iddia ile başladı ama son haberler pek iç açıcı değil! 38

İlk bölümü 1 Kasım 2021 tarihinde yayınlanan Ay Yapım imzalı iddialı dizinin yönetmenliğini Sinan Öztürk üstleniyor ve senaryosunu da Murat Uyurkulak ile Damla Serim kaleme alıyor. Aksiyon, dram ve polisiye türündeki dizi, Pazartesi rekabetinde başta iyi sonuçlar alsa da yılbaşı arasının ardından ekrana döndükten sonra beklenmeyen düşüşler yaşadı reytinglerde!

Aynı akşam TRT1’de ekrana gelen iddialı dönem dizisi Alparslan Büyük Selçuklu bu haftaki yayınıyla reytinglerde birinciliği kimseye kaptırmazken, yine Fox TV’nin entrikası bol absürt komedi dizisi Yasak Elma da ikinci sıradaydı.

Üç Kuruş dizisi ise ilk üç sıralamasında yer alamadı! Yine de ilk 10’da yer almayı başaran dizinin önümüzdeki bölümlerde bu düşüşü sürdürmesi, listenin gerilerine doğru ilerleyerek tehlike çanlarının çalmasına neden olacak gibi duruyor!

Uraz Kaygılaroğlu ve Ekin Koç ikilisi hayli başarılı bir performans sergiliyor ama diziyi kurtarmaya yetmiyor bu durum! Bu hafta 10. bölümü yayınlanan dizi ne yazık ki tüm kişilerde 7., AB’de 6. ve ABC1’de ise 8. sırada yer alabildi!

Üç Kuruş dizisi büyük iddia ile başladı ama son haberler pek iç açıcı değil! 39

Çukur’un 5 sezon boyunca aldığı zirvedeki reytinglerle karşılaştırılınca Üç Kuruş dizisinin bir sezon bile bu reytinglerle ekranda kalması zorlaşıyor! Yaşanan düşüşün kanal ve yapımcı tarafında da karşılık bulduğu tahmin ediliyor. Bu durumda reytingde yaşanan bu sıkıntılı sürecin nasıl atlatılacağı da başka bir merak konusu! Hikayeye izleyiciyi çekmek için acil senaryo revizesi gerektiği görülürken, yeni ve heyecan yaşatacak, yeni izleyici çekecek hamleleri yapması için de çok geç değil! Zira henüz 10 bölümü yayınlanan dizi, ekrandaki yolculuğunun başında sayılır.

Üç Kuruş dizisi büyük iddia ile başladı ama son haberler pek iç açıcı değil! 40

İşte tam da bu süreçte atılan yeni adım dikkatlerden kaçmadı! Diziye ivme katmak üzere bir yeni karakterin katılacağı henüz yeni gündeme geldi! Senaristler son derece dişli bir karakteri Üç Kuruş dizisine getiriyor! Üstelik bu karaktere hayat verecek isim de başarılı oyunculuğu ile beğeni toplayan Sezin Akbaşoğulları!

Bakalım bu yeni karakter, beraberinde getireceği hikaye ile birlikte dizinin reytinglerine katkı sağlayacak bir çıkışa öncülük edebilecek mi? İzleyip göreceğiz…