Ana sayfa Dizi Haberleri Üç Kuruş ve Yargı dizileri ders oldu, yeni projeler olumlu etkilenecek!

Üç Kuruş ve Yargı dizileri ders oldu, yeni projeler olumlu etkilenecek!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – İçerde ve ardından da Çukur dizileri ile Ay Yapım, aksiyon dolu yapımlarda ne kadar başarılı olabileceğini kanıtlamıştı. Bu iki dizinin devamı olan Üç Kuruş ise beklenildiği kadar etkili bir proje olamadı. Tek sezonluk olarak planlanan ve reytingler noktasında Çukur’un seviyesine çıkamayan Üç Kuruş önemli bir ders olarak Ay Yapım’ın sonraki projelerine olumlu katkılar yapacak.

Benzer bir durum da Yargı dizisi ile yaşandı. Kanal D ekranında yayınlanan Yargı dizisi iki sezon önce ilk ortaya atıldıktan sonra senarist Sema Ergenekon üzerine birkaç kez senaryo yenilemesi yaptıktan sonra Yargı dizisi izleyicilerle buluştu ve çok da başarılı oldu.

Üç Kuruş ve Yargı dizilerinden önemli dersler çıkartan Ay Yapım ekibi artık projeler konusunda daha sağlam adımlar atarak, izleyicilerin sezon boyunca heyecanla takip edebilecekleri diziler üzerinde duracak.

Bu noktada da senaryo fazlasıyla öne çıkıyor. Üç Kuruş dizisinde senaryonun zayıf kalması dizinin beklentilerin çok altında reytingler elde etmesine neden oldu. Birçok yapımcı da artık senaryonun güçlü bir oyuncu kadrosu oluşturmaktan daha önemli olduğunun farkına vardı ve bu da sektörde senaristlerin öne çıkması sürecini de beraberinde getirdi.

Üç Kuruş ve Yargı dizileri ders oldu, yeni projeler olumlu etkilenecek! 7

Yargı dizisinde ise senaryo çok etkileyici oldu ve sezon başından sezon sonuna kadar büyük bir heyecan dalgası yaratan dizi, Pazar akşamlarının da birinciliğini eline geçirdi.

Üç Kuruş ve Yargı dizilerinden elde edilen bu sonuçların ardından Ay Yapım’ın bundan sonraki yeni dizilerinde artık senaryo için daha yoğun çalışmalar yaparak, güçlü hikayeler ile yola çıkmak istediğine yönelik bilgiler geliyor.

Yıllardır dizi piyasasında güçlü bir konum elde eden Ay Yapım imzalı birçok yapım da izleyicileri mest etmişti. Bu sürecin artarak devam etmesinin senaryodan geçtiğini daha net bir şekilde gözlemleyen Ay Yapım ekibi de artık hikayenin çok sağlam olmasını ön koşul olarak görüyor.