Ana sayfa Dizi Haberleri Ünlü isimler deprem için kampanya başlattı: “Setleri durdurun!” İlk destek Ay Yapım’dan geldi!

Ünlü isimler deprem için kampanya başlattı: “Setleri durdurun!” İlk destek Ay Yapım’dan geldi!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – 6 Şubat gecesi saat 04:17 sularında merkez üssü Kahramanmaraş Elbistan olan 7.7 büyüklüğündeki depremle tüm Türkiye’ye sarsıldı! Ülkeyi sarsan, yaralı ve ölü sayısının giderek arttığı felaket sonrasında herkes tek yürek oldu ve bölgeden gelen haberlere kilitlendi.

10 ili kapsayan ve tüm dünyada da büyük yankı bulan deprem sonrasında pek çok kişi hala göçük altında hayat mücadelesi verirken ve yakınlarını kaybedenler, göçük altında yakınlarını arayanların feryatları haber merkezlerinden vatandaşlara ulaşırken, sosyal medyada da bir başka telaş yaşanmakta.

Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’yı etkileyen deprem sonrasında, telefonlarıyla yetkilileri ulaşmaya çalışan ve göçük altında kaldığı anlaşılan kişilerin mesajları, ünlü ünsüz pek çok insan tarafından hızla sosyal medyada dağıtılmaya ve destek istenmeye çalışılıyor.

Bu arada dizileri, sinema filmleri, tiyatro oyunları ile gönüllere taht kurmuş, hayran kitlesinin yoğunluğu nedeniyle sosyal medya hesaplarından sürekli olayları takip ederek hem mesajları daha çok kişiye ulaştırmak hem de yardım merkezlerine ulaştırmak isteyen ünlüler de sürekli olarak paylaşımlar yaptılar ve yapmaktalar.

Ünlü isimler deprem için kampanya başlattı: "Setleri durdurun!" İlk destek Ay Yapım'dan geldi! 13

Bu kişiler arasında Demet Özdemir, Burcu Biricik, Burak Deniz, Aslıhan Gürbüz, Hazal Kaya, Özge Özpirinçci, Hafsanur Sancaktutan, Pınar Deniz, Ezgi Mola, Doğa Rutkay, Mert Fırat, Enis Arıkan, Bergüzar Korel, Burak Özçivit, Onur Tuna, Esra Bilgiç, Eda Ece, Şevval Sam, Barış Arduç, Aslı Enver, Buğra Gülsoy, Hande Erçel, Mert Fırat, Uğur Güneş, Alina Boz, Serkan Çayoğlu, Pınar Deniz gibi pek çok ünlü ismin de bulunduğu kişiler, paylaşımlarıyla depremin olduğu ilk dakikalardan itibaren pek çok kişiye ses olmaya çalışmaktalar.

Ünlü isimler deprem için kampanya başlattı: "Setleri durdurun!" İlk destek Ay Yapım'dan geldi! 14

Göçük altında kalanlardan gelen bilgileri, yardım ve destek istenen yerleri, destek vermek isteyenlerin nerelere başvurabilecekleri ile ilgili kendilerine gelen mesajları paylaşan isimler, depremin üzerinden geçen bir günün ardından ise başka bir çağrıyı dillendirmeye başladılar!

Ünlü isimler deprem için kampanya başlattı: "Setleri durdurun!" İlk destek Ay Yapım'dan geldi! 15

Dizi setlerinde oyuncuların dinlenmeleri için getirilen karavanların, deprem bölgelerine gönderilerek depremzedelere tahsis edilmesini dillendiren bir kampanya ile ilgili mesajları iletmeyen başladı ünlü isimler. Aynı zamanda setlerin durdurularak, sette kullanılan jenaratör, ışık gibi deprem bölgesinde, depremzedelerin ihtiyacı olacak elzem malzemelerin oralara gönderilmesi için ortak çağrılarda bulundular!

Ünlü isimler deprem için kampanya başlattı: "Setleri durdurun!" İlk destek Ay Yapım'dan geldi! 16

Demet Özdemir’in de öncüsü olduğu bu isteklerini yapımcılara ulaştırmaya çalışan oyuncular, Sinema ve Televizyon Sendikası tarafından oluşturulan mesajı yayınlıyorlar. Hem yapımcıların hem de kanalların, felaketin onarılmasına destek olması için çağrıda bulunulan metin, hızla ünlü isimler tarafından sosyal medya hesaplarından yayınlanmaya başlandı.

Bu süreç sonrasında ilk haber Ay Yapım’dan geldi. Ay Yapım’ın setlerini tatil ederek karavan, jeneratör, ışık gibi malzemeleri deprem merkezine göndermeye başladığı hızla yayıldı sosyal medyada.

Yasak Elma dizisinin oyuncusu Eda Ece de sosyal medyayı etkin kullanan ünlü isimlerden birisi olarak her çağrıya kulak vermeye ve mesajlar yayınlayarak destek olmaya çalıştı. Bu arada meslektaşlarını ve duyarlı kişileri de fiili desteğe çağırdı. Kendisinin pek çok kıyafetini, yeğeninin bebek eşyalarını kolileyerek gönderdiğini, gıda malzemeleri ulaştırmaya çalıştığını aktaran Ece, ayrıca AHBAP ve AKUt gibi bazı kuruluşlara maddi yardımda bulunduğunu da belirterek herkesin de elinden geleni yapması ricasında bulunanlar arasındaydı.

Ünlü isimler deprem için kampanya başlattı: "Setleri durdurun!" İlk destek Ay Yapım'dan geldi! 17

Şevval Sam da pek çok mesajı ve bilgiyi sosyal medya hesabından paylaşarak, takipçilerine ulaştırmaya çalıştı. Sam ayrıca, Yasak Elma dizisinin ekibinden bir kişiye ulaşmaya çalıştıklarını belirten mesajıyla da dikkat çekti.

Ünlü isimler deprem için kampanya başlattı: "Setleri durdurun!" İlk destek Ay Yapım'dan geldi! 18

Böylesine zorlu bir süreçte tüm deprem bölgesinde yaşananlar için kaygılanan ve sosyal medya hesaplarından daha çok kişiye ulaşmak için çabalayan ünlü isimler, setlerin böylesi bir süreçte iptal edilerek gerekli yardımın deprem bölgesine ulaştırılması konusundaki desteklerini sürdürüyorlar. Pınar Deniz de son saatler içinde aşağıdaki paylaşımı yaparak Change.org platformunda oluşturulan “Setleri Durdurun!” kampanyasını böyle duyurdu…

Ünlü isimler deprem için kampanya başlattı: "Setleri durdurun!" İlk destek Ay Yapım'dan geldi! 19