Ana sayfa Dizi Haberleri Ünlü Oyuncu Birce Akalay’ın unutamadığı dizisi bakın hangisi?

Ünlü Oyuncu Birce Akalay’ın unutamadığı dizisi bakın hangisi?

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden birisi Birce Akalay oldu. 2007 yılından beri pek çok dizi ve sinema filminde rol alan Akalay, Netflix için çekilen iki dizisi Kuş Uçuşu ve Mezarlık’ın bir kaç hafta arayla yayınlanmasının ardından dikkatleri çekti.

Ekrana son olarak Son Yaz dizisi ile gelmişti oyuncu. Babil dizisinde oynadığı İlay karakteri ile çok beğenilen oyuncu, bu dizinin 20. bölümde final yapmasından bir yıl sonra Son Yaz dizisinde oynamaya başladı. Ancak Fox TV’nin dizisi erken final yapınca Akalay’ın rolü de çok uzun sürmedi.

Ekranda olmadığı dönemde ise Netflix’in Kuş Uçuşu ve Mezarlık dizilerinde rol almıştı. Çekimler sırasında zaman zaman paylaşımlar yapsa da çekimler gizlilikle sürdürüldüğü için çok fazla bilgi de alınamamıştı. 3 Haziran’da Kuş Uçuşu dizisinin yayınlanmasıyla birlikte Birce Akalay, bir anda gündemin en çok konuşulan isimleri arasına girdi.

Aynı zamanda başrolde birlikte yer aldığı ve daha önce Siyah Beyaz Aşk dizisinde partner olduğu İbrahim Çelikkol ve Miray Daner de Kuş Uçuşu dizisindeki oyunculukları ile gündeme geldiler. Birce Akalay’ın daha çok konuşulmasını sağlayan durum ise Netflix’in Mezarlık dizisini Kuş Uçuşu’nun ardından yayınlaması oldu.

Ünlü Oyuncu Birce Akalay'ın unutamadığı dizisi bakın hangisi? 9

Mezarlık dizisinde de Olgun Toker ile başrolde yer alan Akalay, bu dizide bambaşka bir karaktere hayat verdi. Kadın cinayetlerini aydınlatmaya çalışan bir polise hayat veren Akalay’ın oyunculuğu büyük beğeni topladı. Kuş Uçuşu dizisinde deneyimli bir tv programcısı ve gazeteciyi oynuyordu Birce Akalay.

İki dizisinin aynı süreçlerde yayınlanması ve Netflix’in Top 10 listesinde dizilerinin ilk sıralarda yer alması ile birlikte Birce Akalay gündemin en çok dikkat çeken ismi oldu. Geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesi’ne bir röportaj veren oyuncu, bugüne kadar rol aldığı yapımlar arasında kendisini en çok etkileyen diziyle ilgili açıklaması ise dikkat çekti.

Ünlü Oyuncu Birce Akalay'ın unutamadığı dizisi bakın hangisi? 10

Bale eğitimi alırken sakatlanan ve daha sonra tiyatro sahnesine çıkan oyuncu, ilk dizisinde yaşadığı hayal kırıklığını ise saklamıyor. Bu durumun kendi gelişimi için olumlu tarafına yoğunlaşan Birce Akalay,”Hep derim, eğer o işler tutsaydı ve hızlıca bir yerlere gelseydim, belki o yaşta hazmetme sorunu yaşayabilirdim. Böylece insanın kendini geliştirme yolculuğunun ölene dek süreceğini de çok daha geç öğrenebilirdim” açıklamasını yapmakta.

2007 yılında oynadığı Kader dizisi ile ilk kez ekrana gelen ve ardından Asi dizisinde rol alan Birce Akalay, 2010 yılında yayınlanan Yer Gök Aşk dizisini ise meslek hayatında ayrı bir yere koyuyor. Fox TV’de ekrana gelen bu dizide Havva karakterine hayat veriyordu Akalay.

Bu dizi için önce kendisine iki kız kardeşten diğer rolün önerildiğini ancak kendisinin Havva karakterini çok istediğini aktaran oyuncu, 122 bölüm ekrana gelen dizinin hayatının dönüm noktalarından birisi olduğu görüşünde.

Ünlü Oyuncu Birce Akalay'ın unutamadığı dizisi bakın hangisi? 11

Diziyi izleyenler, o dönem Birce Akalay’ın oynamayıp adeta karakteri yaşadığı yorumlarını yaparak oyuncunun performansına övgüler diziyorlar. Birce Akalay da hiç unutamadığı bu dizi ve oynadığı rolün kendisi için çok önemini şu sözlerle aktarıyor:

“Diğer dönüm noktam ise televizyona geri döndüğüm “Yer Gök Aşk” dizisi. Kendimi artık hazır hissediyordum ve işin kendisi de o kadar sürükleyiciydi ki, içinde olmayı çok arzuluyordum. Nermin Eroğlu ile ilk görüşmemizde beni aslında diğer kız kardeş rolü için düşündüklerini söylemişti. Ancak ben Havva rolüne o kadar âşık olmuştum ki, iki role de “audition” vermek istediğimi söyledim ve Havva’yı öyle aldım. Kariyerimde Havva olmasaydı büyük bir boşluk olurdu.”