Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Ünlüleri yasa boğan ölüm; Pek çok ünlü ismin hocası Hülya Nutku hayatını kaybetti!..

Ünlüleri yasa boğan ölüm; Pek çok ünlü ismin hocası Hülya Nutku hayatını kaybetti!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Tiyatro araştırmacısı Prof. Dr. Hülya Nutku, İzmir’de 68 yaşında vefat etti. Kanser nedeniyle yaşamını yitiren Nutku aynı zamanda Engin Altan Düzyatan, Şebnem Bozoklu ve Rıza Kocaoğlu gibi pek çok ünlü oyuncunun da öğretmeniydi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü’nde uzun yıllar eğitim verdikten sonra 2018’de emekliye ayrılan tiyatro araştırmacısı Prof. Dr. Hülya Nutku’nun bir süredir kanser tedavisi gördüğü öğrenildi. Tiyatro üzerine kitapları bulanan Hülya Nutku’nun Dokuz Eylül Üniversitesi’nden öğrencileri Engin Altan Düzyatan, Rıza Kocaoğlu ve Şebnem Bozoklu  üzüntülerini sosyal medya hesaplarından dile getirdi.

Konuyla ilgili paylaşımda bulunan Düzyatan, “Ahh canım hocam… Çok değerli Hülya Nutku Hoca’yı kaybettik. Çok üzgünüm…” ifadelerini kullandı.

Ünlüleri yasa boğan ölüm; Pek çok ünlü ismin hocası Hülya Nutku hayatını kaybetti!.. 3

Rıza Kocaoğlu, gönderisine, “Canımın öğretmenimiz Hülya Nutku, kardeşimiz Zeynep Nutku’nun annesi, bizim de Türk tiyatrosunun da üzerinde emeği çok büyük bir tiyatro insanını kaybettik. Çok üzgünüm, devrin daim olsun öğretmenim.” notunu düştü.

Ünlüleri yasa boğan ölüm; Pek çok ünlü ismin hocası Hülya Nutku hayatını kaybetti!.. 4

‘Dilim varmıyor!’ diyerek üzüntüsünü ifade eden Şebnem Bozoklu, “Hiç unutmayacağım. Anlattığınız her ders, her anı, her kahkahanız aklımda… Sizin eve ilk gelişim, Ören’deki yazlıkta geçirdiğim ilk yıl… En son geçen yaz Cunda’da buluşmamız… Dilim varmıyor. Çok üzgünüm… Canım hocam Hülya Nutku’ya Allah’tan rahmet, canım Zeynep’e sabır diliyorum…” ifadelerini kullandı.

Ünlüleri yasa boğan ölüm; Pek çok ünlü ismin hocası Hülya Nutku hayatını kaybetti!.. 5

2019 yılında yaşamını yitiren tiyatrocu, şair ve yazar Prof. Dr. Özdemir Nutku ile evli olan Hülya Nutku’nun cenaze törenine ilişkin ayrıntıların kamuoyuna bildirileceği belirtildi.