Ana sayfa Dizi Haberleri Uraz Kaygılaroğlu ve Berker Güven’in dizi başarısı aynı yöntemi kullanmalarında gizli!

Uraz Kaygılaroğlu ve Berker Güven’in dizi başarısı aynı yöntemi kullanmalarında gizli!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Uraz Kaygılaroğlu ile Berker Güven ikilisinin farklı programlarda yaptıkları açıklamaları yan yana koyduğumuz zaman, aslında oyunculuk mesleğine bakış açılarının ve kendilerini geliştirme yöntemlerinin birbirine benzer olduğu anlaşılıyor.

Her iki oyuncu da canlandırdıkları her rolü, sanki o kişi olmaya çalışarak üstesinden geliyor… Berker Güven buna ‘metot oyunculuğu’ diyor… Uraz Kaygılaroğlu ise canlandırdığı adamlar gibi giyinip, o adamlar gibi dolaşarak bunu kendi hayatına da yansıtıyor.

Aslında iki oyuncu da karakterin ruhunu ve hissiyatını önce kendileri yaşamak ve sonra da bu duyguları izleyicilere aktarmak gibi bir yöntem tercih ediyor. Sefirin Kızı, Üç Kuruş ve Erşan Kuneri dizileri ile son dönemde ismi çok konuşulan Uraz Kaygılaroğlu, şu sıralarda Disney Plus için Pınar Deniz ile birlikte Avcı isimli diziyi çekiyor.

Uraz Kaygılaroğlu ve Berker Güven'in dizi başarısı aynı yöntemi kullanmalarında gizli! 8

Oyuncu, oynadığı kişi gibi olmanın çok hoşuna gittiğini söyledi. Uraz Kaygılaroğlu, katıldığı youtube programında şu ifadeleri kullandı:

“Biraz oynadığım kişi olmak hoşuma gidiyor. Günde 12 saat o kişi oluyorsunuz. Haftanın beş günü o adam gibi giyinip, o adam gibi dolaşıp, konuştuğunuz bir çalışma saatleri içindesiniz. O yüzden de dönem dönem o adamlar olmak ve bazen göstermekte zorlandığım duyguları onlar üzerinden aktarmak ve rahatlamak çok hoşuma gidiyor. Spesifik olarak şu rol diyemem ama, dönemsel olarak duygularımı aktardığımı görmeye devam edeceksiniz.”

Zalim İstanbul dizisindeki Nedim karakteri ile büyük popülerlik kazanan Berker Güven, sonrasında Alev Alev dizisinde de başarılı bir iş ortaya koymuştu. Oyuncu, en son Üç Kız Kardeş ile Kanal D ekranında hayranlarını yine çok memnun etti.

Uraz Kaygılaroğlu ve Berker Güven'in dizi başarısı aynı yöntemi kullanmalarında gizli! 9

Somer karakterinde Özgü Kaya ile çok iyi partnerlik süreci geçiren Berker Güven, metot oyunculuğu konusunda eğitimler de vermeye başladı.

Uraz Kaygılaroğlu’nun ifade ettiği gibi Berker Güven de, canlandırdığı karakterin ruhunu kendi içinde yaşayarak, o kişi gibi olarak bu rollerin üstesinden geliyor.

Oyuncu, katıldığı youtube programında bu konuda şu ifadeleri kullandı: “Ben metot oyuncusuyum, ben metot kullanan bir oyuncuyum. Belirli bir metot üzerinden bir karaktere hazırlanırsın, o karaktere hazırlandıktan sonra, karakterin dışına çıkmadan, karakteri bozmadan hayatına devam edersin. Berker olarak değil de bir süre o karakter olarak vakit geçirmek. Metot oyunculuğu bir sürü dalları var, ama bu yöntemlerinden birisi.”

Görüldüğü gibi her iki genç oyuncunun da başarılı roller sergilemesinin altında aslında aynı yöntemi kullanmaları yatıyor. Rolü kendi hayatlarının içine adapte edip, sanki o adammış gibi haraket eden ve bu süreçte o rolün duygularını önce kendileri hissedip, sonra da bunu izleyicilere aktarıyorlar.