Ana sayfa Dizi Fragmanları Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Sevda Erginci, dişli bir hatun oldu!

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Sevda Erginci, dişli bir hatun oldu!

tarafından ker_def

Pazartesi akşamlarının sevilen TRT1 dizisi Uyanış Büyük Selçuklu, 12. yeni bölümü ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Reytinglerde çok iyi sonuçlar alan ve tüm kategorilerde birincilikler elde etmeyi başaran dizi, güçlü konsepti ve başarılı oyunculukları ile, hikayesinin de ilgi görmesi sonucu sezonun en başarılı dizilerinden birisi oldu.

12.bölümü merakla beklenen diziden yeni bir fragman daha paylaşıldı. Sevda Erginci’nin canlandırdığı Turna ile Ekin Koç’un hayat verdiği Ahmet Sencer karakterlerinin konuşmasının yer aldığı sahne dikkatleri çekiyor. Seferi hatunun bir hastalığı var. Gevher ve Elçin hatunlar da bir zehirlenme yaşadığını düşünerek Turna hatunu çağırıyor. Saraydan birilerinin zehirlediğini düşünüyorlar. Turna da bu gelişmeleri Sencer ile paylaştı. Ancak Sencer duydukları karşısında pek de hoşnut olmadı ve sevdiği Turna’nın başına bir şey gelmesinden çekindi. Ancak Turna, pek de dizginlenebilecek birisi değil. Sözleriyle de Sencer’i fena halde azarladı…

İşte Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin 12. bölümünden  özet bilgiler:

Sencer ve Arslantaş’ın akıbeti ne olacaktır? Anne ve kardeşine duyduğu özlem en büyük zaafı olan Arslantaş, annesine kavuşabilecek midir? Onun bu zaafından yararlanacak olan Batıniler, Arslantaş’ı nasıl bir oyunun içine çekeceklerdir?

Arslantaş’ın Sencer’i vurduğu haberini alan Terken, Nizamülmülk’ün gücünü kırmak adına hususi yiğitlik müessesini Melikşah’ın gözünden düşürmek için harekete girişir. Nizamülmülk, oğulları mesabesinde gördüğü hususi yiğitlerini nasıl müdafaa edecektir?

Diğer taraftan Elçin Melikşah yakınlaşmasıyla kıskançlık krizine giren Terken, Elçin’e tokat atmıştı. Yediği tokadın intikamını almak isteyen Elçin, Seferiye’nin hastalanmasının Terken’in tezgâhladığı bir oyun olduğunu anlamıştı. Bu oyunu ortaya çıkarabilmek için ne yapacaktır? Terken, kurduğu oyunun ortaya çıkmasına ve Elçin’in kendisinden intikam almasına mani olmayı başarabilecek midir?

Tüm bunlar oluyorken Melikşah ile yakınlaştığını düşünen Elçin’i nasıl bir sürpriz beklemektedir? Öte yandan Hasan Sabbah’ın tüm Selçuklu Devleti’ni etkileyecek şeytanî planı ne olacaktır? Sencer, Hasan Sabbah’a engel olmayı başarabilecek midir?

“Uyanış: Büyük Selçuklu” dizisinde Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Leyla Feray, İlker Kızmaz, Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu, Nik Xhelilaj ve Erdem Akakçe gibi birbirinden önemli isimler rol alıyor.